LT-2 Landing Strut/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
LT-2 Landing Strut
Az alkatrész képe
Landing leg által
Moving Parts Experts Group

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 340,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,10 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 12 m/s
Kutatás Landing.png Advanced Landing
Nyitóár 4 100 Funds
Mivel a verzió 0.14.0
Alkatrész­fajta landingLegLT-2.cfg
LT-2 leszállóláb leereszve (bal) és behúzva (jobb)

Az LT-2 Leszállóláb [LT-2 Landing Strut] elsődlegesen az égitesteken való biztonságos leszálláshoz használható. Érdekes megjegyezni, hogy egyes estekben az alacsony gravtációjú égitesteken, mint a Mün, a szárnyacskákra is meg lehet kísérelni a leszállást, de nem célszerű.

Felhasználás

Az LT-2 Leszállóláb a függőleges leszállásoknál a stabil fölet-érést szolgálja. Az LT-1 a szerkezeti elemek felszínére szerelhető és a G billentyű (alapértelmezésben) lenyomására ereszkedik le és emelkedik vissza. Az egyedi teleszkópos lábakkal messzebbre képes kinyúlni, mint a kisebb LT-1, amely lehetővé teszi a hosszabb hajtóművek beépítését is.

Bár viszonylag hosszú, az LT-2 leszállólábakat értelemszerűen a leszállóegység aljára kell elhelyezni. Ezek a lábak elég messzire nyúlnak az LV-T30 vagy az LV-45T Rakétahajtóművekhez, valamint a "Poodle" sem jelent gondot, de az LV-N vagy a Skipper már hosszú ezeknek a lábaknak.

Az LT-2 Leszállólábak behúzott állapotban szoktak indulni, és a leszálláskor le kell engedni, illetve a felszálláskor is vissza illik húzni ezeket. Ehhez a G billentyűt (alapértelmezésben) kell lenyomni, vagy a jobb-rá-klikkre felugró képernyőn a “Lower Legs” illetve "Raise Legs" gombot kell megnyomni. A lábak komolyabb erőket képesek kifejteni, amelyek egy leeresztéskor akár több méteres szökkenéseket is eredményezhetnek (főleg könnyű egységeken, alacsony gravitációban). Ha leeresztéskor az eszköz egy másik alkatrészébe ütközik, akkor akár le is törheti azt.

A legnagyobb biztonságos leszállási sebesség az LT-2-vel ~12 m/s. A rosszabb terepen a nagyobb eszközökkel a leszállást, ha lehet, még alacsonyabb sebességgel végezzük, hogy elkerüljük a lábak kitörését.

Ennek a lábnak több beállítási lehetősége van a műhelyekben (VAB, SPH).

  • Start Rectracted/Deployed - Visszahúzott/Leengedett állapotban kezdeni
  • Lock/Unlock Suspension - Zárni/Nyitni a felfüggesztést: ez merevvé teheti a leszállólábat (küldetés közben is kapcsolható)

Leírás

Az LT-2 Leszállólábak szilárd földfogást biztosítanak a nehéz körülmények közt is, azon szigorú következmények nélkül, amelyek együtt járnak egy szilárd fölét-éréssel.

Moving Parts Experts Group