LV-909 "Terrier" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
LV-909 "Terrier" Liquid Fuel Engine
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co

Méret 1,25m
Költség (teljes) 390,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,50 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Advanced rocketry.png Advanced Rocketry
Nyitóár 1 600 Funds
Mivel a verzió 0.14
Alkatrész­fajta liquidEngineLV-909.cfg
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 14,78 kN
(vákuum) 60,00 kN
Isp (1 atm) 85 s
(vákuum) 345 s
Fogyasztás 3,55 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 4 °
Testing Environments
On the surface Igen
In the ocean Igen
On the launchpad Igen
In the atmosphere Igen
Sub orbital Igen
In an orbit Igen
On an escape Igen
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Igen

Az LV-909 "Terrier" Rakétahajtómű [LV-909 "Terrier" Liquid Fuel Engine] egy végfokozatokon és alacsony gravitációjú égitesteken bevethető leszállóegységeken használt alacsony teljesítményű Rakétahajtómű.

Felhasználás

Az LV-909 Rakétahajtómű hatékony tolóerővektor-eltérítéssel rendelkezik, amely szükség esetén lehetővé teszi a rakéta hatékony irányítását: felszálláskor, leszálláskor, és pályamódosításokkor. A tengerszinti nyomáson meglehetősen rosszul működik, de a légüres térben lényegesen jobb a fajlagos impulzusa van mint az LV-T30 és az LV-T45 hajtóműveknek, és ezeknél sokkal rövidebb és könnyebb, habár lényegesen kevesebb tolóerővel rendelkezik. Az alacsony tolóerő és hatékonyság miatt az LV-909 nem használható főhajtóműként az alsó fokozatokon, de az alacsony tömege vonzóvá teszi a felsőbb fokozatokon. Továbbá az LV-909 elég rövid ahhoz, hogy az LT-1 Leszállólábak túlérjenek rajta ezért az LV-909 a kisebb leszállóegységekhez kitűnő választás.

Akárcsak az LV-T30 és az LV-T45, az LV-909 nem helyezhető közvetlenül a radiális leválasztókra. Az LV-909-et közvetlenül egy nem-üres hajtóanyagtartály alá kell helyezni, vagy egy hajtóanyag vezetéken keresztül kell táplálni, hogy tolóerőt termelhessen.

A tolóerővektor-eltérítés kevésbé hatékony mint LV-T45-ön, mivel csökkentett az eltérítő szöge, de a könnyebb rakétákon a SAS elég nyomatékot biztosíthat akár még a kabinok és a szondatestek magában történő alkalmazásával is.

Az eszközeid megtervezése során legyél figyelemmel arra, hogy az LV-T30-cal és az LV-T45-tel ellentétben, az LV-909 nem termel elektromos áramot!

Ahogy a reakciós hajtóműveknél megszokott, a műhelyekben, valamint a küldetés közben, ennek a kurta rakétahajtóműnek is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével.

A tolóerővektor-eltérítés szintén kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

Termék leírása

Az LV-909 egyike annak a kevés alkatrésznek a Kerbal Space Programnak, amely többrétegű hőszigeteléssel van befedve.

A 909-es típust kezdetben kétkedéssel fogadták a űrhajómérnökök, mivel eltért a régi "több teljesítményt" elvtől. Ennek ellenére a 909 sorozat megtalálta a helyét az űreszközépítés világában, mivel különösen hasznosnak bizonyult a végfokozatok és a leszállóegységek hajtóműveként.

Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co