LV-909 "Terrier" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
LV-909 Rakétahajtómű
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co
Méret 1,25m
Költség (teljes) 390,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,50 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Advanced rocketry.png Advanced Rocketry
Nyitóár 1 600 Funds
Mivel a verzió 0.14
Alkatrész­fajta liquidEngineLV-909
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 14,78 kN
(vákuum) 60,00 kN
Isp (1 atm) 85 s
(vákuum) 345 s
Fogyasztás 3,55 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 4 °
Testing Environments
On the surface ✓ Igen
In the ocean ✓ Igen
On the launchpad ✓ Igen
In the atmosphere ✓ Igen
Sub orbital ✓ Igen
In an orbit ✓ Igen
On an escape ✓ Igen
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény ✓ Igen


Az LV-909 "Terrier" Rakétahajtómű [LV-909 "Terrier" Liquid Fuel Engine] egy végfokozatokon és alacsony gravitációjú égitesteken bevethető leszállóegységeken használt alacsony teljesítményű Rakétahajtómű.

Felhasználás

Az LV-909 Rakétahajtómű hatékony tolóerővektor-eltérítéssel rendelkezik, amely szükség esetén lehetővé teszi a rakéta hatékony irányítását: felszálláskor, leszálláskor, és pályamódosításokkor. A tengerszinti nyomáson meglehetősen rosszul működik, de a légüres térben lényegesen jobb a fajlagos impulzusa van mint az LV-T30 és az LV-T45 hajtóműveknek, és ezeknél sokkal rövidebb és könnyebb, habár lényegesen kevesebb tolóerővel rendelkezik. Az alacsony tolóerő és hatékonyság miatt az LV-909 nem használható főhajtóműként az alsó fokozatokon, de az alacsony tömege vonzóvá teszi a felsőbb fokozatokon. Továbbá az LV-909 elég rövid ahhoz, hogy az LT-1 Leszállólábak túlérjenek rajta ezért az LV-909 a kisebb leszállóegységekhez kitűnő választás.

Akárcsak az LV-T30 és az LV-T45, az LV-909 nem helyezhető közvetlenül a radiális leválasztókra. Az LV-909-et közvetlenül egy nem-üres hajtóanyagtartály alá kell helyezni, vagy egy hajtóanyag vezetéken keresztül kell táplálni, hogy tolóerőt termelhessen.

A tolóerővektor-eltérítés kevésbé hatékony mint LV-T45-ön, mivel csökkentett az eltérítő szöge, de a könnyebb rakétákon a SAS elég nyomatékot biztosíthat akár még a kabinok és a szondatestek magában történő alkalmazásával is.

Az eszközeid megtervezése során legyél figyelemmel arra, hogy az LV-T30-cal és az LV-T45-tel ellentétben, az LV-909 nem termel elektromos áramot!

Ahogy a reakciós hajtóműveknél megszokott, a műhelyekben, valamint a küldetés közben, ennek a kurta rakétahajtóműnek is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével.

A tolóerővektor-eltérítés szintén kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

Termék leírása

Az LV-909 egyike annak a kevés alkatrésznek a Kerbal Space Programnak, amely többrétegű hőszigeteléssel van befedve.

A 909-es típust kezdetben kétkedéssel fogadták a űrhajómérnökök, mivel eltért a régi "több teljesítményt" elvtől. Ennek ellenére a 909 sorozat megtalálta a helyét az űreszközépítés világában, mivel különösen hasznosnak bizonyult a végfokozatok és a leszállóegységek hajtóműveként.

Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co