LV-N "Nerv" Atomic Rocket Motor/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
LV-N Nukleáris Rakétamotor
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co
Méret 1,25m
Költség (teljes) 10 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 3,00 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2500 K
Ütésállóság 12 m/s
Kutatás Tech tree nuclear propulsion.png Nuclear Propulsion
Nyitóár 45 000 Funds
Mivel a verzió 0.17
Alkatrész­fajta liquidEngineLV-N
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 13,88 kN
(vákuum) 60,00 kN
Isp (1 atm) 185 s
(vákuum) 800 s
Fogyasztás 1,53 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés × Nem
Testing Environments
On the surface ✓ Igen
In the ocean × Nem
On the launchpad × Nem
In the atmosphere ✓ Igen
Sub orbital ✓ Igen
In an orbit ✓ Igen
On an escape ✓ Igen
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény ✓ Igen


Az LV-N "Nerv" (Ideg) Nukleáris Rakétamotor [LV-N Atomic Rocket Motor] egy alacsony tolóerejű de magas hatékonyságú rakétahajtómű. Mintájául a valós világunk nukleáris rakétahajtóműve szolgál, amely a reaktorban az atomhasadást használja a folyékony hidrogén hevítésére, így hajtva ki azt a rakéta fúvókáján.

Habár jelenleg (1.0.4) egy hibrid kivitel, amely folyékony üzemanyaggal üzemel. Ez nagyban a programozás megkötöttségeinek tudható be, ahogy az alkatrész konfigurációs fájljában is olvasható - igaz a valós megfelelője is működhetne folyadékokkal, de némileg alacsonyabb hatékonysággal.

Felhasználás

Az LV-N egész alacsony tolóerővel rendelkezik, csak az LV-909 hajtómű rendelkezik kevesebb tolóerővel a méretosztályában, és a 3 tonnás tömege eredményezi a legrosszabb tolóerő súly arányt az összes folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű közt. A hajtóanyag-hatékonysága a sűrűbb légkörön belül katasztrofálisan rossz, ezért csak ritka légkörű égitesteken használható, vagy csak nagyobb magasságokban. Tisztán a felemelkedéshez ezen tulajdonságai miatt nem alkalmas jelentősebb légkörrel vagy nagyobb tömegvonzással rendelkező égitesteken légkörű égitesteknél.

De ahogy kilép a légkörből a hatékonysága fenomenálissá válik a légüres térben: Isp= 800 s. Magasan a jobb a fajlagos impulzusa összevetve az összes folyékony hajtóanyagú rakétahajtóművel. Csak az ionhajtóműves PB-ION Elektromos Hajtásrendszer jobb ennél, de lényegesen gyengébb tolóerővel. Ez az említésre méltó hatékonyság teszi roppant népszerűvé a bolygóközi utazások számára. Viszont ezen felül tudni kell róla, hogy nem rendelkezik tolóerővektor-eltérítéssel, és hogy mivel csak folyékony hajtóanyagot fogyaszt, másfajta tartályokat igényel.

Hajlamos a túlhevülésre, de önállóan rendszerint ⅓-ig jut a túlhevüléscsík, viszont többedmagával többszörös-illesztőkre, -csatolókra helyezve, vagy a Rockomax Jumbo-64 Hajtóanyagtartály alatt végzetesen is túlhevülhet.

A többi reakciós hajtóműhöz hasonlóan, a műhelyekben és a küldetés közben ennek az nukleáris rakétamotornak is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével.

Termék leírása

Annak ellenére, hogy egy nagy ijesztő sugárveszély jel van festve az oldalára, rádióaktív gázokat ereget, és hajlamos a túlhevülésre, az LV-N Nukleáris Rakétamotor ártalmatlan. Többnyire.

Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co

Érdekesség

  • Az alkatrész leírása Douglas Adams humoros sci-fi novellájára, a "Többnyire Ártalmatlan [Mostly Harmless]"-ra utal.