LV-T45 "Swivel" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
LV-T45 Rakétahajtómű
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co
Méret 1,25m
Költség (teljes) 1 200,00 Funds
Tömeg (teljes) 1,50 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Basic rocketry.png Basic Rocketry
Nyitóár 3 500 Funds
Mivel a verzió 0.12
Alkatrész­fajta liquidEngineLV-T45
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 167,97 kN
(vákuum) 215,00 kN
Isp (1 atm) 250 s
(vákuum) 320 s
Fogyasztás 13,70 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 3 °
Testing Environments
On the surface ✓ Igen
In the ocean ✓ Igen
On the launchpad ✓ Igen
In the atmosphere ✓ Igen
Sub orbital ✓ Igen
In an orbit ✓ Igen
On an escape ✓ Igen
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény ✓ Igen


Az LV-T45 "Swivel" (Forgattyú) Rakétahajtómű [LV-T45 "Swivel" Liquid Fuel Engine] egy hajtómű, amely hajtóanyagot igényel egy külső folyékony hajtóanyag tartályból, ezért kapcsolatban tartva alájuk kell építeni, vagy egy hajtóanyag-vezetéken keresztül kell táplálni.

Felhasználás

Az LV-T45 nagyon hasonló az LV-T30 Rakétahajtóműhöz. Csak ez valamivel gyengébb és egy kicsivel nehezebb, de legalább rendelkezik tolóerővektor-eltérítéssel. A tolóerővektor-eltérítés annyit jelent, hogy képes a hajtóműfúvóka nézési irányának enyhe megváltoztatására, amely működés közben lehetőséget ad a rakéta elfordítására. Ez hatékony irányítást eredményez mikor az leginkább szükséges, a felemelkedés és a pályamódosítás. Az LV-T30 és LV-T45 hajtóművek párhuzamos használata kompromisszumos megoldást jelent a tolóerő és az irányíthatóság közt, de ilyenkor nem szabad elfelejteni, hogy hasonló fajlagos impulzus mellett kevesebb tolóerővel rendelkező LV-T45 azonos készletmennyiséggel valamivel kevesebbet fogyasztva tovább működhet mint az LV-T30. Ezen felül fontos tudni, hogy az LV-T45 a hosszabb fúvókájának hála, habár kevésbé hatékony a tengerszinti nyomáson, viszont hatékonyabb a légüres térben.

Ezek a hajtóművek közvetlenül nem helyezhetőek a radiális leválasztókra, de azon függő tartályokra szerelve mint segédhajtóművek, jól felhasználhatóak.

Ahogy minden reakciós hajtóműnek, a műhelyekben, valamint a küldetés közben, ennek a rakétahajtóműnek is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítható sáv segítségével.

A tolóerővektor-eltérítés szintén kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

Termék leírása

Az LV-T45 hajtómű egy másik áttörésnek számít az LV-T sorozatban, köszönhetően a Tolóerővektor-Eltérítésnek. Az LV-T45 el tudja hajlítani a tolóerejét, hogy ezzel segítse a jármű irányítását. Habár a hozzáadott mechanika miatt kissé kisebb és gyengébb a hajtóműve a korábbi LV-T típusokhoz képest.

Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co

A 0.18 előtti kinézete