LV-T45 "Swivel" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
LV-T45 "Swivel" Liquid Fuel Engine
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co

Méret 1,25m
Költség (teljes) 1 200,00 Funds
Tömeg (teljes) 1,50 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Basic rocketry.png Basic Rocketry
Nyitóár 3 500 Funds
Mivel a verzió 0.12
Alkatrész­fajta liquidEngineLV-T45.cfg
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 167,97 kN
(vákuum) 215,00 kN
Isp (1 atm) 250 s
(vákuum) 320 s
Fogyasztás 13,70 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 3 °
Testing Environments
On the surface Igen
In the ocean Igen
On the launchpad Igen
In the atmosphere Igen
Sub orbital Igen
In an orbit Igen
On an escape Igen
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Igen

Az LV-T45 "Swivel" (Forgattyú) Rakétahajtómű [LV-T45 "Swivel" Liquid Fuel Engine] egy hajtómű, amely hajtóanyagot igényel egy külső folyékony hajtóanyag tartályból, ezért kapcsolatban tartva alájuk kell építeni, vagy egy hajtóanyag-vezetéken keresztül kell táplálni.

Felhasználás

Az LV-T45 nagyon hasonló az LV-T30 Rakétahajtóműhöz. Csak ez valamivel gyengébb és egy kicsivel nehezebb, de legalább rendelkezik tolóerővektor-eltérítéssel. A tolóerővektor-eltérítés annyit jelent, hogy képes a hajtóműfúvóka nézési irányának enyhe megváltoztatására, amely működés közben lehetőséget ad a rakéta elfordítására. Ez hatékony irányítást eredményez mikor az leginkább szükséges, a felemelkedés és a pályamódosítás. Az LV-T30 és LV-T45 hajtóművek párhuzamos használata kompromisszumos megoldást jelent a tolóerő és az irányíthatóság közt, de ilyenkor nem szabad elfelejteni, hogy hasonló fajlagos impulzus mellett kevesebb tolóerővel rendelkező LV-T45 azonos készletmennyiséggel valamivel kevesebbet fogyasztva tovább működhet mint az LV-T30. Ezen felül fontos tudni, hogy az LV-T45 a hosszabb fúvókájának hála, habár kevésbé hatékony a tengerszinti nyomáson, viszont hatékonyabb a légüres térben.

Ezek a hajtóművek közvetlenül nem helyezhetőek a radiális leválasztókra, de azon függő tartályokra szerelve mint segédhajtóművek, jól felhasználhatóak.

Ahogy minden reakciós hajtóműnek, a műhelyekben, valamint a küldetés közben, ennek a rakétahajtóműnek is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítható sáv segítségével.

A tolóerővektor-eltérítés szintén kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

Termék leírása

Az LV-T45 hajtómű egy másik áttörésnek számít az LV-T sorozatban, köszönhetően a Tolóerővektor-Eltérítésnek. Az LV-T45 el tudja hajlítani a tolóerejét, hogy ezzel segítse a jármű irányítását. Habár a hozzáadott mechanika miatt kissé kisebb és gyengébb a hajtóműve a korábbi LV-T típusokhoz képest.

Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co

A 0.18 előtti kinézete