Mobile Processing Lab MPL-LG-2/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Mobile Processing Lab MPL-LG-2
Az alkatrész képe
Laboratórium által
Integrated Integrals

Méret 2,5m
Költség (teljes) 4 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 3,50 t
Légellen­állás 0.2-0.3
Max. Höm. 2200 K
Volume  ?
Ütésállóság 6 m/s
Kutatás Advanced exploration.png Advanced Exploration
Nyitóár 10 400 Funds
Mivel a verzió 0.23
Alkatrész­fajta largeCrewedLab.cfg
Laboratórium
Személyzet Be­fogadó­képesség (max.) Crew
(szük.) Crew
kutatása energia 5 ⚡/s
Feldolgozási energia 10 ⚡/s
Inventory Slots 2 slots
Volume Limit 200 l
KerbNet
Field of View (min) 17 °
(max) 63 °
Detection 0 %
Enhancable Nem
Modes Terrain
Biome

A MPL-LG Mozgatható Feldolgozólaboratórium [Mobile Processing Lab MPL-LG-2] lehetővé teszi a tudományos eredmények nagyobb hatékonysággal történő átvitelét, tárolását és a Mystery Goo™ Mintavevőegység és az SC-9001 Science Jr. újra működésképessé hozását.

A laboratórium legfeljebb két kerbált fogadhat be. A kísérleti eredmények feldolgozáshoz legalább egy tudós jelenlétére van szükség, de a feldolgozás elindításához, megállításához, átsugárzásához vagy tároláshoz nincs szükség személyzetre. Az eszközben lévő többi tudós - még ha más kabinokban is foglalnak helyet - hozzájárul a tudományos feldolgozáshoz. Tudni kell, hogy mivel nem vezérlőkabin, nem irányíthat, és a szerkesztőben alapértelmezésben üres, viszont a Crew (Legénység) menüben az indulás előtt. A laboratórium rendelkezik belsőnézettel. Az egység használata közben elektromos áramot igényel.

A laboratórium két ajtóval rendelkezik. Hogy a kettő közül melyiken távoznak a kerbálok, azt a szerkesztőbeli helyzete határozza meg, viszont az űrsétáról való visszatéréshez mindkettő ajtó használható.

Felhasználás

Feldolgozás

Scr menu+process.png

A laboratórium képes feldolgozni a tudományos adatokat, amely egy vele összeköttetésben lévő tudományos alkatrész tárol - beleértve az hozzácsatlakozott járműveken lévő alkatrészeket is. A laboratóriumban 500 adat tárolható. Ha az adattároló megtelt, a laboratórium nem lesz képes feldolgozni az adatokat, de az eredmények nem vesznek el. Ha egy vagy több tudós van a fedélzeten, a laboratórium képes feldolgozni az adatokat, amely naponta egy kis százalékát használja fel az eltárolt adatoknak, hogy értékben ötször annyi tudománypontot (⚛) állítson elő. Működés közben nagy mennyiségű elektromos áramot vesz fel. A feldolgozás sebességét a tárolt adat mennyisége és a fedélzeten lévő tudósok száma és azok képzettségi szintje határozza meg. A feldolgozás akkor is folytatódik, ha a laboratórium nincsen a fókuszban. Akár 500 adat is tárolható mielőtt azok visszasugározhatóak a Kerbinre. Ha a tudománypont tároló megtelik a feldolgozás szünetel, míg az tudománypontok nem lesznek hazasugározva, azaz a laboratórium használhatatlan antenna nélkül.

Ehhez a kísérlet menüjében ekkor egy sárgás lombik ikonjaként látható Process in Lab Module (Feldolgozás a Laboratórium Egységben) lehetőséget kell választani (lásd balra).

Olyan esetben, ha nem áll lehetőségünk a laboratóriumot magunkkal vinni, de ki akarjuk használni a laboratóriumot, akkor a kísérletkor egy Keep Data (Adat Megtartása) választást kell eszközölnünk, a laboratóriumot tartalmazó űreszközzel történő összecsatlakozás után pedig a késleltetett adattovábbításhoz hasonlóan újranyitjuk a menüt: jobb-klikk a műszerre és a Rewiev Data (adat újranézése) választása.

Az adat értéke

A kísérleti eredmények által létrehozott eredmény függ a a saját viszonylagos értékétől és a és a laboratórium elhelyezkedésétől. A felszínen lévő laboratórium több adatot termel mint amelyik keringési pályán kering, és a kísérlet származási helyével azonos égitestnél lévő laboratórium is többet termel, mint amelyik messziről származik. Kivételt csak a Kerbin jelent - a keringési pályán több eredményt termel egy laboratórium, mint amely a felszínen helyezkedik el.

Minden egyes kísérleti eredmény csak egyszer adható a laboratóriumhoz, de ugyanaz az eredmény hozzáadható egy másik űreszközön lévő laboratóriumhoz újbóli feldolgozásra. Miután a kísérleti eredményeket tudománypontokra váltottuk, azután is haza lehet sugározni vagy hazajuttatni a szokásos módon.

A laboratórium tetszőleges számú kísérleti eredményt tárolhat, de csak 500 adat és 500 létrehozott tudománypontot. Ezért sok értékes eredmény tárolható egy laboratóriummal ellátott járműben. Amikor a próbálkozás kudarcba fullad, a lehetőség nem veszik el, az eredmény a kabinban/műszerben marad, és feldolgozható amikor lesz szabad hely.

Az adatfeldolgozás sebessége

A laboratórium működése közben a benne tárolt adat lassan felhasználható tudománypontokká válnak. A naponta tudománypontra váltható adat mennyisége arányos a laboratóriumban tárolt adatok mennyiségével. A fedélzeten található összes tudós hozzájárul a kutatáshoz. A tapasztaltabb tudósok jobban hozzájárulnak a kutatáshoz.

A bizonyos szinten lévő tudósok hozzájárulása a kutatáshoz a következőképpen alakul:

Level Multiplier Rate (Percentage/Day)
☆☆☆☆☆ 1x 0,0135%
★☆☆☆☆ 5x 0,0675%
★★☆☆☆ 9x 0,1215%
★★★☆☆ 13x 0,1755%
★★★★☆ 17x 0,2295%
★★★★★ 21x 0,2835%

Energiaszükséglet

Minden egyes Mit-nyi tudományos adat feldogozásához sok energiára van szükség. A laboratóriumnak 10 egységnyi elektromos töltésre (⚡) van szüksége máspdpercenként. A tisztítás ugyanúgy energiát igényel, mint a feldolgozás. A megfelelő áramtermelőkre és szükséges méretű feltölthető telepekre van szükség.

Tárolás

Amíg az átvitel hatékonyságának növelése egészen lényeges, ez nem képes helyettesíteni a tudományos eredmények begyűjtését. A laboratóriumban eltárolt adatoknak semmilyen azonnali hatása sincs, de legalább végtelen mennyiségű tudományos eredményt képes tárolni. Ez az egyetlen alkatrész, amely képes több példányt tárolni ugyanazon tájegységen, ugyanazon helyzetben csinált azonos tudományos kísérletből. Ez nem megy önmagától, habár a kerbáloknak meg kell tenniük ehhez néhány űrsétát, és kézileg kell begyűjteni a begyűjteni a mintákat minden egyes műszerről.

A laboratórium egészen törékeny, mindössze 6 m/s-ig áll ellen az ütődéseknek. Emiatt a biztonságos leszálláshoz nagy mennyiségű ejtőernyőt kell rászerelni, vagy hajtóművel segített leszállást kell alkalmazni.

Tisztítás

Ha egyszer a tudományos eredményt elvették vagy átsugározták, a Mystery Goo™ Mintavevőegység és az SC-9001 Science Jr. eszközök újrahasználhatóvá tehetőek egy a laboratóriumra jobb-klikeléstől felugró menüben a Clean Experiments (Műszer Tisztítása) kiválasztása segítségével. Ugyanezt egy tudós űrsétán is elvégezheti.

Beépítés módjai

A laboratórium nagy mérete és tömege, valamint sérülékenysége miatt nem igazán lehet csak úgy hozzácsapni a szokásos eszközökhöz. Viszont egy távoli rendszerben űrállomás és állomás létjogosultságát adhatja, mivel segítségével jelentősen megkönnyíthető a helyben begyűjtött kísérleti eredmények tudománypontra váltása. Kellemesen el lehet helyezni egy nagyobb holdjáróban is, amely lényegében egyfajta mozgó állomás lesz ebben az esetben. Mindenek előtt azt kell szem előtt tartani, hogy az ezzel szerelt eszközök mozgatása nagyobb költséggel és kockázattal jár.

Termék leírása

Többé nem vagy csak a Kerbinen található kutatási létesítményekre korlátozva! A Mozgatható Feldolgozólaboratórium segítségével hosszú távú kísérleteket végezhetsz a terepen összegyűjtött adatokkal. Győződj meg róla, hogy időről-időre visszajelzést a tudósaidtól, és visszasugárzod az eredményeket a kutatási otthonukba! Ez a típus garantáltan kevesebbszer gyullad fel magától mint a korábbi modellek, és rendelkezik a működésképtelen kísérleti eszközök tisztításához és működésének helyreállításához szükséges eszközökkel is.

Integrated Integrals

Érdekesség