Launch Escape System/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Launch Escape System
Az alkatrész képe
Launch escape system által
Kerbodyne

Méret 1,25m
Költség (teljes) 1 000,00 Funds
(üres) 982,00 Funds
Tömeg (teljes) 1,13 t
(üres) 0,90 t
Légellen­állás 0.2-0.3
Max. Höm. 2700 K
Volume  ?
Ütésállóság 15 m/s
Kutatás Advanced landing.png Landing
Nyitóár 4 500 Funds
Mivel a verzió 0.23.5
Alkatrész­fajta part.cfg
Max. tolóerő (1 atm) 666,67 kN
(vákuum) 750,00 kN
Isp (1 atm) 160 s
(vákuum) 180 s
Fogyasztás 56,65 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés Nem
Hajtóanyag 30.0 Units of fuel
Égési idő (1 atm) 0.5 s
(vákuum) 0.5 s
Testing Environments
On the surface Igen
In the ocean Nem
On the launchpad Igen
In the atmosphere Nem
Sub orbital Nem
In an orbit Nem
On an escape Nem
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Nem

A Mentőrakéta [Launch Escape System] (rövidítve: LES) egy torony amely a kapszula tetejére szerelve vészhelyzetben képes legyen biztonságosan elhúzni a személyzetet tartalmazó kapszulát a hordozórakéta tetejéről. Pontosan úgy viselkedik mint egy szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta, mivel ez is szilárd hajtóanyaggal működik, ezt is csak egyszer lehet bekapcsolni. Összehasonlítva más szilárd hajtóanyagú gyorsítórakétákkal, a LES tolóereje nagy, hogy legyorsulja a hordozórakétát. A fúvókák kissé be vannak döntve, hogy a gázsugár a kapszula oldalán haladjon végi. Maga a tolóerővektor sem egyenesen előre, hanem kissé oldalra mutat, hogy a kapszulát elhúzza a rakéta útjából.

Mivel kevés szilárd hajtóanyagot tartalmaz, csak öt másodpercig fejti ki a vonóerejét, és mivel önmagán kívül csak a kapszulát ejtőernyőkkel kell gyorsítania, ez magas tolóerő-súly arányt eredményez. Például mentőrakéta az Mk1-2 Parancsnoki Kabinnal, amelyik a mentőrakétához legjobban illik 2db Mk2-R Felszínre Illeszthető Ejtőernyővel a tömege 5,38 t, és ennyi tömeg esetén a mentőrakéta 14 g-s gyorsulásra lépes - azaz Kerbinen a TWR=14.

Ahogy a reakciós hajtóműveknél megszokott, a műhelyekben ennek a mentőrakétának is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú beállítósáv segítségével. A műhelyen kívül ennek megváltoztatására már nincs lehetőség. Mint minden erőforráskészlettel rendelkező alkatésznek, ennek is beállítható a műhelyekben a tárolt hajtóanyag mennyisége.

Termék leírása

Eza a szupernehéz torony arra lett kifejlesztve, hogy elrántsa a kapszulát a meghibásodott rakétáról.

Kerbodyne

Lásd még