Mk-55 "Thud" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Mk-55 "Thud" Liquid Fuel Engine
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Rockomax Conglomerate
Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 820,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,90 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Advanced rocketry.png Advanced Rocketry
Nyitóár 3 500 Funds
Mivel a verzió 0.16
Alkatrész­fajta liquidEngineMk55
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 108,20 kN
(vákuum) 120,00 kN
Isp (1 atm) 275 s
(vákuum) 305 s
Fogyasztás 8,02 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 8 °
Testing Environments
On the surface ✓ Igen
In the ocean ✓ Igen
On the launchpad ✓ Igen
In the atmosphere ✓ Igen
Sub orbital ✓ Igen
In an orbit ✓ Igen
On an escape ✓ Igen
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény ✓ Igen


A Mk-55 "Thud" (Dobbanás) Rakétahajtómű [Mk-55 "Thud" Liquid Fuel Engine] egy viszonylag nagy-teljesítményű felszínre illeszthető folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű, amely a működéséhez szükséges hajtóanyagot azokból a folyékony-hajtóanyag tartályokból nyeri, amelyekre felhelyezték, vagy egy külső hajtóanyag-vezetéken keresztül táplálják.

Felhasználás

Az Mk-55 egy tolóerővektor-eltérítéssel rendelkező rakétahajtómű, amely a rakéták hatékony irányítását teszi lehetővé a felemelkedés és leszállás közben. Bár a felszínre illeszthető hajtóművek közt az Mk-55 nehézsúlyúnak számít, a tolóereje igazság szerint nem túl nagy, habár a tömege is eléggé alacsony. Akárhogy is számoljuk a tolóerő súly aránya hasonló a LV-T45-höz, ami nem is rossz egy felszínre illeszthető típustól.

Az alacsony tolóerő és a felszínre illeszthető kialakítás miatt az Mk-55 mindig szimmetrikusan kerül a járművön elhelyezésre, és a hordozórakétákon alapvetően kerülendő a főhajtóműként való használata, de mint segédhajtómű jó szolgálatot tehet. A megszokott felhasználási területe ennek a hajtóműnek leginkább a leszállóegységek és hasonló eszközök építése, ahol a felszínre illeszthető kialakítás lehetővé teszi a hajtóművek kevésbé sérülésveszélyes helyekre történő elhelyezését. Ennek a hajtóműnek elég rossz a fajlagos impulzusa (Isp): 275 s tengerszinten és 305 s légüres térben, amely behatárolja a használhatóságát. Azaz nagyobb gravitációjú, légkörrel rendelkező égitesteken is célszerű a használata.

Egyik különlegessége, hogy a legtöbb kizárólag a felszínre illeszthető alkatrésszel szemben ennek a felszínére további felszínre illeszthető hajtóművek, leszállólábak és más egyéb dolgok szerelhetőek. Valamint, hogy ez a hajtómű, hasonlóan a többi felszínre illeszthető hajtóműhöz, a 8 fokos értékkel a legjobban eltéríthető fúvókákkal rendelkezik.

Ahogy minden rakétahajtóműnek, a műhelyekben, illetve a küldetés közben is, ennek a példánynak is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével.

A tolóerővektor-eltérítés szintén kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

Termék leírása

Egy alapos keresés után találtunk egy kellően őrült mérnököt, aki megtervezi és megépíti a forradalmian új hajtóművet - a kutatók az elismert mérnökhöz, Eumon Kermanhoz, az iparág egyik szaktekintélyéhez fordultak. Ő siralmasan megbukott a munkával, és ez lett a munkájának a vége.

Rockomax Conglomerate