Mk-55 "Thud" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Mk-55 "Thud" Liquid Fuel Engine
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Rockomax Conglomerate

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 820,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,90 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Advanced rocketry.png Advanced Rocketry
Nyitóár 3 500 Funds
Mivel a verzió 0.16
Alkatrész­fajta liquidEngineMk55.cfg
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 108,20 kN
(vákuum) 120,00 kN
Isp (1 atm) 275 s
(vákuum) 305 s
Fogyasztás 8,02 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 8 °
Testing Environments
On the surface Igen
In the ocean Igen
On the launchpad Igen
In the atmosphere Igen
Sub orbital Igen
In an orbit Igen
On an escape Igen
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Igen

A Mk-55 "Thud" (Dobbanás) Rakétahajtómű [Mk-55 "Thud" Liquid Fuel Engine] egy viszonylag nagy-teljesítményű felszínre illeszthető folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű, amely a működéséhez szükséges hajtóanyagot azokból a folyékony-hajtóanyag tartályokból nyeri, amelyekre felhelyezték, vagy egy külső hajtóanyag-vezetéken keresztül táplálják.

Felhasználás

Az Mk-55 egy tolóerővektor-eltérítéssel rendelkező rakétahajtómű, amely a rakéták hatékony irányítását teszi lehetővé a felemelkedés és leszállás közben. Bár a felszínre illeszthető hajtóművek közt az Mk-55 nehézsúlyúnak számít, a tolóereje igazság szerint nem túl nagy, habár a tömege is eléggé alacsony. Akárhogy is számoljuk a tolóerő súly aránya hasonló a LV-T45-höz, ami nem is rossz egy felszínre illeszthető típustól.

Az alacsony tolóerő és a felszínre illeszthető kialakítás miatt az Mk-55 mindig szimmetrikusan kerül a járművön elhelyezésre, és a hordozórakétákon alapvetően kerülendő a főhajtóműként való használata, de mint segédhajtómű jó szolgálatot tehet. A megszokott felhasználási területe ennek a hajtóműnek leginkább a leszállóegységek és hasonló eszközök építése, ahol a felszínre illeszthető kialakítás lehetővé teszi a hajtóművek kevésbé sérülésveszélyes helyekre történő elhelyezését. Ennek a hajtóműnek elég rossz a fajlagos impulzusa (Isp): 275 s tengerszinten és 305 s légüres térben, amely behatárolja a használhatóságát. Azaz nagyobb gravitációjú, légkörrel rendelkező égitesteken is célszerű a használata.

Egyik különlegessége, hogy a legtöbb kizárólag a felszínre illeszthető alkatrésszel szemben ennek a felszínére további felszínre illeszthető hajtóművek, leszállólábak és más egyéb dolgok szerelhetőek. Valamint, hogy ez a hajtómű, hasonlóan a többi felszínre illeszthető hajtóműhöz, a 8 fokos értékkel a legjobban eltéríthető fúvókákkal rendelkezik.

Ahogy minden rakétahajtóműnek, a műhelyekben, illetve a küldetés közben is, ennek a példánynak is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével.

A tolóerővektor-eltérítés szintén kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

Termék leírása

Egy alapos keresés után találtunk egy kellően őrült mérnököt, aki megtervezi és megépíti a forradalmian új hajtóművet - a kutatók az elismert mérnökhöz, Eumon Kermanhoz, az iparág egyik szaktekintélyéhez fordultak. Ő siralmasan megbukott a munkával, és ez lett a munkájának a vége.

Rockomax Conglomerate