Mk1-2 Command Pod/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Mk1-2 Command Pod
Az alkatrész képe
Parancsnoki kabin által
Kerlington Model Rockets and Paper Products Inc

Méret 1,25m, 2,5m
Költség (teljes) 3 800,00 Funds
(üres) 3 764,00 Funds
Tömeg (teljes) 4,12 t
(üres) 4,00 t
Légellen­állás 0.15-0.2
Max. Höm. 2400 K
Volume  ?
Ütésállóság 45 m/s
Kutatás Tech tree large control.png Command Modules
Nyitóár 7 600 Funds
Mivel a verzió 0.16
Alkatrész­fajta mk1-2CommandPod.cfg
Vezérlőegység
Bólintó nyomaték 15.0 kN·m
Fordító nyomaték 15.0 kN·m
Csűrő nyomaték 15.0 kN·m
Nyomaték­képzés áram­szükséglete
0,080
s·kN·m
Személyzet Be­fogadó­képesség (max.) Crew
(szük.) Crew
RCS hajtóanyag 30 Units of fuel
Elektomos kapacitás 150.0 
SAS szint × Nincs
Szárny
Felhajtóerő 1.4

Az MK1-2 Parancsnoki Kabin [Mk1-2 Command Pod] egy három kerbálnyi személyzet befogadására képes vezérlőegység.

Felhasználás

Általában a rakéta tetejére helyezik, és már egy főnyi személyzettel a vezérlőegység minden képességével rendelkezik. A legtöbb kabinhoz képest kétszer erősebb reakciós kerekekkel rendelkezik. Ez kisebb és közepes méretű rakétáknál már önmagában is elegendő stabilitást eredményez.

Az Mk1-2 Parancsnoki Kabin tetején egy kicsi átmérő illesztési pont van a tetején, rendszeresen olyan alkatrészek kerülhetnek oda mint az Mk16-XL Ejtőernyő, megfelelő méretű csatlakozókapuk, SAS egységek, RCS tartályok, vagy mikor a legénység túlélése a szempont egy Mentőrakéta. Az alján egy 2,5m méretű illesztési pont található. A kabinon van néhány lépcsőfok az ajtó alatt, valamint két felfelé és két oldalra néző ablak, amelyen keresztül belső nézetre váltva kibámulhatunk.

Belsőnézet a jobb-felső ülésből

Ez a kabin roppant ütésálló: 45 m/s-es értékkel rendelkezik, amely messze jobb túlélőképességet biztosít, mint amivel a legtöbb alkatrész rendelkezik. Ennek következtében néha az egyetlen alkatrész, amely túléli az ütközést. Ez a küldetés sikerét is részleges is jelenheti, ha ez a Kerbinen történik, de más égitestek esetén is a legénység túlélését jelentheti, és még mindig fennállhat egy mentőakció lehetősége. Az űrrepülőgépekhez kifejlesztett kabinok hasonlóan ellenállóak, az Mk3 Pilótafülke még ennél a kabinnál is szívósabb jószág. A kabin 150 egység elektromos töltést és 30 egység egykomponensű hajtóanyagot képes tárolni, amely gyakran kiegészítőtartályok nélkül is elegendő lehet az egyszerűbb küldetésekhez.

Mint minden tárolóképességgel rendelkező alkatrésznek, a műhelyekben ennek a parancsnoki kabinak is beállítható a tárolt erőforrások mennyisége, illetve a felhasználható-tartalék állapota. Ez utóbbi természetesen a küldetések közben is megváltoztatható. A hosszabb küldetések esetében, különösen ha a pilótafülke belső energiatárolóját tartalékra állítjuk, gondoskodjunk róla, hogy az általa vezérelt űreszköz rendelkezzen megfelelő telepekkel és áramfejlesztő egységekkel, különben telepek lemerülésével a reakciókerekei, némi kellemetlenséget okozva, használhatatlanná válnak.

Ezenfelül a műhelyben a ToggleFlag kapcsolóval állítható, hogy a küldetés zászlaja látszódjon-e a kabin oldalán.

Termék leírása

Ez a korszerű fülke teljesen újrahasználhatónak lett megtervezve. A tágas belső terében akár 3 főnyi személyzet is elfér.

Kerlington Model Rockets and Paper Products Inc.