Mk1 Command Pod/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Mk1 Command Pod
Az alkatrész képe
Parancsnoki kabin által
Kerlington Model Rockets and Paper Products Inc

Méret 0,625m, 1,25m
Költség (teljes) 600,00 Funds
(üres) 588,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,84 t
(üres) 0,80 t
Légellen­állás 0.15-0.2
Max. Höm. 2200 K
Volume N/A
Ütésállóság 14 m/s
Kutatás Start.png Start
Nyitóár 0 Funds
Mivel a verzió 0.7.3
Alkatrész­fajta mk1Pod.cfg
Vezérlőegység
Bólintó nyomaték 5.0 kN·m
Fordító nyomaték 5.0 kN·m
Csűrő nyomaték 5.0 kN·m
Nyomaték­képzés áram­szükséglete
0,048
s·kN·m
Személyzet Be­fogadó­képesség (max.) Crew
(szük.) Crew
RCS hajtóanyag 10 Units of fuel
Elektomos kapacitás 50.0 
SAS szint × Nincs
Inventory Slots 1 slots
Volume Limit 50 l
Szárny
Felhajtóerő 0.35

The Mk1 Parancsnoki Kabin [Command Pod Mk1] egy vezérlőegység amely egyetlen kerbál befogadására képes a küldetések alatt. Erősen hasonlít a Mercury kapszulára.

Felhasználás

Az Mk1 kapszula belső nézete. Az ablakból látszik a Kerbin.

Általában a rakéta tetejére helyezik, az Mk1 Parancsnoki Kabin mindenre alkalmas, amire egy vezérlőegységnek alkalmasnak kell lennie. A reakciós kerekei kisebbek a nagyobb kabinokban találhatónál, a nagyobb kabinokban található egységek nyomatékának mintegy felét képes biztosítani. Ez gyakran nem elég a kisebb rakétáknak, bár a nagyobbaknak rendszerint más irányító rendszerekre is szükségük van. Az 50 egységnyi elektromos töltés, és a 10 egységnyi egykomponensű hajtóanyag készlete szintén kiegészítést kíván a nagyobb járművek esetén.

Az Mk1 Parancsnoki Kabin apró átmérőjű a tetején, többnyire az Mk16 Ejtőernyő illesztésére szolgál, és kicsi átmérőjű az alján. A kapszula ajtaján egy kicsi ablak található, amelyen keresztül ki lehet nézni az ablakon belső nézetben. Kívülről az ajtó alatt két létrafok található, amely lehetőséget kínál a kerbáloknak a megkapaszkodásra. Ez a kabin mérsékelten ütésálló - lényegesen erősebb szerkezetű mint a leszállókabinok, de távolról sem olyan ellenálló, mint az Mk1-2. Az Mk1 Parancsnoki Kabin az elsőnek elérhető vezérlőegység a karrier játékmódban.

Mint minden tárolóképességgel rendelkező alkatrésznek, a műhelyekben ennek a parancsnoki kabinak is beállítható a tárolt erőforrások mennyisége, illetve a felhasználható-tartalék állapota. Ez utóbbi természetesen a küldetések közben is megváltoztatható. A hosszabb küldetések esetében, különösen ha a pilótafülke belső energiatárolóját tartalékra állítjuk, gondoskodjunk róla, hogy az általa vezérelt űreszköz rendelkezzen megfelelő telepekkel és áramfejlesztő egységekkel, különben telepek lemerülésével a reakciókerekei használhatatlanná válnak.

Ezenfelül a műhelyben a ToggleFlag kapcsolóval állítható, hogy a küldetés zászlaja látszódjon-e a kabin oldalán.

Termék leírása

Eredetileg egy rakétamodell a tartójának készült, az Mk1 Parancsnoki Kabint a rakétatudósok úgy harangozták be a világban, mint egy az elődeinél sokkal biztonságosabb választást. Most megszokott látvány az aktív szolgálatban.

Kerlington Model Rockets and Paper Products Inc.

Érdekesség

A fejlesztés során a verzió 0.16-ig használt modell, feltűnik egy emlékművön, mely eredetileg a Kerbál Űrközpontban volt található.[1] Egy öreg parancsnoki kabin található a Szigeti Repülőtér egyik hangárjában, nem messze az űrközponttól.

Galéria

Hívatkozások

  1. http://kerbaldevteam.tumblr.com/post/28557698420/obituary-mk1-pod