Mk2 Lander Can/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Mk2 Lander Can
Az alkatrész képe
Parancsnoki kabin által
Sean's Cannery

Méret 2,5m
Költség (teljes) 3 250,00 Funds
(üres) 3 202,00 Funds
Tömeg (teljes) 1,52 t
(üres) 1,36 t
Légellen­állás 0.15-0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 20 m/s
Kutatás Tech tree large control.png Command Modules
Nyitóár 8 200 Funds
Mivel a verzió 0.18
Alkatrész­fajta mk2LanderCan.cfg
Vezérlőegység
Bólintó nyomaték 15.0 kN·m
Fordító nyomaték 15.0 kN·m
Csűrő nyomaték 15.0 kN·m
Nyomaték­képzés áram­szükséglete
0,050
s·kN·m
Személyzet Be­fogadó­képesség (max.) Crew
(szük.) Crew
RCS hajtóanyag 40 Units of fuel
Elektomos kapacitás 100.0 
SAS szint × Nincs
Inventory Slots 2 slots
Volume Limit 100 l

Az Mk-2 Leszállókabin [Mk2 Lander-can] egy olyan vezérlőegységként működő kabin amely két kerbálnyi legénységet képes magával vinni a küldetések során.

Használat

Általában a leszállóegység részeként a rakéta tetejére kerül, mint lényegében egy rakomány. Az Mk2 Leszállókabin legalább egy főnyi személyzetre van szüksége ahhoz, hogy teljes értékű vezérlőegységként működjön. Az alján és a tetején nagy átmérőjű csatlakozási pontok találhatóak.

Mivel a többi kabinhoz képest kitűnő a kilátással rendelkezik, valamint egy nagyméretű lefelé is megfelelő kilátást biztosító ablakkal, valamint a szükséges műszerek, a navigációs gömb, a radar-magasságmérő és a függőleges sebességmérő egy jó megfigyelést biztosító helyen, az ablak keretén találhatóak, ezzel a kabinnal a belső nézetben is lehetséges végrehajtani egy leszállást.

Fontos észben tartani, hogy ennek a leszállóegységnek az ütésállósága [impact tolerance] mindössze 8 m/s, amivel a kisebb társával, az Mk1 Leszállókabinnal együtt a legtörékenyebbek a kabinok közt. Ez annyit jelent, hogy a közvetlen felszínnek ütődést el kell kerülni, azaz megfelelő leszállólábakat vagy egy erősebb elemet kell az aljára helyezni, és lehetőség szerint megfelelően alacsony sebességgel érni el a felszínt. A Leszállókabin képes túlélni a Kerbin légkörébe való visszatérést, de a biztonságos földet éréshez ajánlatos megfelelő mennyiségű ejtőernyővel ellátni a szerkezetet.

Ez a kabin meglehetősen jól felszerelt, a reakciós kerekei elegendőek egy normál méretű leszállóegység irányításához, ezen felül a 100 egységnyi elektromos töltés és 40 egységnyi egykomponensű hajtóanyag is található a készletében. Ez a mennyiség egy gyakorlott pilóta kezében az alapvető küldetéseknél önmagában is elegendőnek bizonyulhat a leszállóegységeknél szokásos leszállás, felszállás, és a vissza-csatlakozás műveleteinek végrehajtásához.

Mint minden tárolóképességgel rendelkező alkatrésznek, a műhelyekben ennek a leszállókabinak is beállítható a tárolt erőforrások mennyisége, illetve a felhasználható-tartalék állapota. Ez utóbbi természetesen a küldetések közben is megváltoztatható. A hosszabb önálló küldetések esetében, különösen ha a pilótafülke belső energiatárolóját tartalékra állítjuk, gondoskodjunk róla, hogy az általa vezérelt űreszköz rendelkezzen megfelelő telepekkel és áramfejlesztő egységekkel, különben telepek lemerülésével a reakciókerekei, némi kellemetlenséget okozva, használhatatlanná válnak.

Ezenfelül a műhelyben a ToggleFlag kapcsolóval állítható, hogy a küldetés zászlaja látszódjon-e a kabin oldalán.

Leírás

Ez a meghitt kétüléses kapszula nagyon könnyű. Habár nem várható, hogy túléljen egy légkörbe való belépést, vagy akár egy tüsszentést.

Sean's Cannery