Ore/hu

From Kerbal Space Program Wiki
< Ore
Jump to: navigation, search
Érc
Sűrűség 10 kg/egység
Áthelyezhető Igen
Tweakable Igen
Drainable Igen
Áramlás módja Bárhová
Költség 0.02 Funds/egység
Funds/kg
Mivel a verzió 1.0

Az érc [ore] egy bányászattal beszerezhető erőforrás, amelynek a tárolói alapértelmezett állapotban üresek, feltételezve, hogy többnyire inkább a kitermelés folytán töltjük fel.

Kitermelés

Az ércet a bolygókon, holdakon és aszteroidákon lehet kitermelni a 'Drill-O-Matic' bányagép segítségével. A kitermelés az időgyorsítás bekapcsolásával is folytatódik.

Bolygók, holdak

Az érc megtalálható minden égitesten, beleértve a Kerbolt és a Joolt is.

Az adott égitest érctartalma érzékelhető az M700 Felmérő Letapogatóval is, a részletesebb adatok megszerzéséhez, különösen egy adott tájegységre levetítve M4435 Keskenysávú Letapogató használható. Tudni kell, hogy az M700 esetén poláris pályára kell állni, mintegy 25 000 m* - 1 500 000 m* magasságban - ez az érték változhat valamelyest az égitestek esetén, de alapvetően jó közelítés. A legpontosabb értéket a Felszíni Pásztázó Egység [Surface Scanning Module] szolgáltatja, viszont az csak a felszínen működik. Ha látni akarod az adott égitesten az érc eloszlását az M700-asra kell jobb-kattintani és a Toggle Overlay (Borítás Kapcsolása) kell választani. Ezután a Cutoff+ és a Cutoff- kapcsolókkal lehet állítani a mutatandó legkisebb koncentrációt, hogy a könnyebben ki lehessen választani az ércben leggazdagabb területeket amelyek a legkedvezőbbek a bányászathoz. Hogy láthasd az eredményt a követőállomáson a letapogatás eredményét vissza kell sugározni az űrközpontba - egy antenna segítségével természetesen, és a képernyő jobb oldalán lévő oszlopban az Info (Információ) és az Orbit (Pálya) ikonja alatt megjelenik a Resources (Források) ikonja. A megjelenítéséhez az Resources -> Ore (Érc) gombokra kell kattintani. Természetesen a legtökéletesebb helyet egy holdjáróra szerelt Felszíni Pásztázó Egység [Surface Scanning Module] segítségével találhatjuk meg.

Aszteroidák

Az aszteroidák véges mennyiségű ércet tartalmaznak. Az aszteroidák bányászatakor az aszteroidák tömege a kitermelt érc mennyiségének megfelelő mennyiséggel csökken. Nincs szükség semmilyen műszer használatára az aszteroidák esetén, lényegében az összes bőséges mennyiségben tartalmazza az ércet.

Tárolás

Az ércet saját megfelelő tárolóiban lehet tárolni, ezek a Nagy Tároló Tartály [Large Holding Tank] és a Kis Tároló Tartály [Small Holding Tank].

Más erőforrásra való átalakítás

Az ércből folyékony üzemanyag, oxidálószer, és egykomponensű hajtóanyag állítható elő az ISRU Átalakítóval, és tekintélyes mennyiségű elektromos áram felhasználásával. Az átalakítás folytatódik az időgyorsítás bekapcsolásával.