RT-10 "Hammer" Solid Fuel Booster/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
RT-10 "Hammer" Solid Fuel Booster
Az alkatrész képe
Szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta által
Found lying by the side of the road

Méret 1,25m, Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 400,00 Funds
(üres) 175,00 Funds
Tömeg (teljes) 3,56 t
(üres) 0,75 t
Légellen­állás 0.2-0.3
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Basic rocketry.png Basic Rocketry
Nyitóár 1 200 Funds
Mivel a verzió 0.7.3
Alkatrész­fajta solidBoosterRT-10.cfg
Szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta
Max. tolóerő (1 atm) 197,90 kN
(vákuum) 227,00 kN
Isp (1 atm) 170 s
(vákuum) 195 s
Fogyasztás 15,83 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés Nem
Hajtóanyag 375.0 Units of fuel
Égési idő (1 atm) 20.7 s
(vákuum) 23.7 s
Testing Environments
On the surface Nem
In the ocean Nem
On the launchpad Igen
In the atmosphere Igen
Sub orbital Igen
In an orbit Igen
On an escape Nem
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Igen

Az RT-10 "Hammer" (Kalapács) Szilárd Hajtóanyagú Gyorsítórakéta [RT-10 "Hammer" Solid Fuel Booster] egy szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta (angol rövidítésben SRB) amely a hordozórakéták számára képes további hajtóanyagot szolgáltatni. A rakétahajtómű és a hajtóanyagtartály egyetlen alkatrészbe lett összeépítve, amely azt jelenti, hogy a gyorsítórakéta működési idejét nem lehet meghosszabbítani további hajtóanyag hozzáadásával. Ez egyenes következménye annak, hogy a szilárd hajtóanyagot nem lehet szivattyúzni.

Felhasználás

Mivel az RT-10 egy szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta (SRB) ha egyszer elindult, akkor amíg el nem égeti a hajtóanyagkészletét, nem lehet leállítani vagy gázadagolással szabályozni a tolóerejét. Megjegyezendő, hogy fajlagos tolóereje elég nagy (és nincs szükség különálló tartályokra!) és magas a hajtóanyag aránya a (0,867). Ez nagyon hasznossá teszi az emelő-fokzatokban, különösen mikor a karrier játékmód elején nem állnak rendelkezésre nagy-teljesítményű hajtóművek, minta a Rockomax Mainsail és a nagyobb teljesítményű hordozórakéták. Hasonlóan jó szolgálatot tehet a kisebb egységek pályára állításánál, mivel az emelés terhének nagy részét képes viselni, és ezzel a hajtóanyag nagy részét megtakarítani.

Az RT-10 hajlamos a túlhevülésre, különösen mikor nagy számban egy kötegeben használják ezeket. A túlhevülést el lehet kerülni "hideg" alkarészek közbeiktatásával. A túlhevülésre való hajlam lehetővé teszi a felrobbanásos leválasztás alkalmazását. Ez lényegében szándékos túlhevítéssel történő felrobbantást jelen, amely megijeszti a legénységet. Ez lehetővé teszi a többfokozatú kialakítást még

A műhelyekben ennek a gyorsítórakétának is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítható sáv segítségével. A műhelyen kívül ennek megváltoztatására már nincs lehetőség. Valamint mint minden erőforráskészlettel rendelkező alkatésznek, ennek is beállítható a műhelyekben a tárolt hajtóanyag mennyisége.

Termék leírása

Habár sokan úgy vélik, hogy csak egy kicsivel több mint "egy robbanásokkal teli szemétkosár", az RT-10-et sok űrprogram használja amikor a költséghatékonyság fontosabb az asztronauták életénél. Használd óvatosan, ha egyszer begyulladt a szilárd hajtóanyagú motor nem állítható le amíg ki nem fogy.


A 0.8-0.18 kiadások közti külső