RV-105 RCS Thruster Block/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
RV-105 RCS Thruster Block
Az alkatrész képe
által
STEADLER Engineering Corps

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 45,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,04 t [N 1]
Légellen­állás 0.001 [N 1]
Max. Höm. 1500 K
Volume 40 l
Ütésállóság 15 m/s
Kutatás Flight control.png Advanced Flight Control
Nyitóár 1 200 Funds
Mivel a verzió 0.11.0
Alkatrész­fajta rcsBlockRV-105.cfg
Max. tolóerő (1 atm) 0,42 kN
(vákuum) 1,00 kN
Isp (1 atm) 100 s
(vákuum) 240 s
Fogyasztás 0,11 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés Nem
Tolóerő­vektorok 4 (oldalt)

  1. 1.0 1.1 A játék ezt fizikamentes alkatészként kezeli.

Az RV-105 RCS Fúvókatömb [RV-105 RCS Thruster Block] egy alkatrész négy RCS fúvókával, amely az űreszközök forgását, vagy haladását szolgálja, és ehhez egykomponensű hajtóanyagot használ fel.

Felhasználás

Ez az RCS fúvókatömb bármely irányba, amerre a fúvókái mutatnak képes tolóerőt létrehozni. Négy megfelelően elhelyezett ilyen tömb már hatékonyan képes forgatni vagy elmozdítani egy járművet. De természetesen a nagyobb járművek megfelelő irányításához nagyobb erő, és több fúvóka kell.

Termék leírása

A fizika harmadik törvényének friss felfedezése tette lehetővé a STEADLER Corps mérnökei számára ezeknek a kis egykomponensű hajtóanyag fúvókáknak az elkészítését, hogy ezzel segítség a magasságszabályozást és az egyenes haladást segítsék. Habár sok kerbál fizikus még vitatja a törvény érvényességét, a tanulmányok szerint a fúvokák a reklámnak megfelelően működnek.

STEADLER Engineering Corps

Newton harmadik törvénye (hatás-ellenhatás), amely kimondja, hogy minden erő létrehoz egy vele ellentétes irányú, azonos nagyságú erőhatást - egy ellenerőt. Ezek az egykomponensű hajtóanyag fúvókák is ezen az elven működő reakciós hajtóművek: Mikor kibocsájtja a hajtóanyagot egy adott erővel, ugyanakkora erő nyomja a űrjárművet az ellenkező irányba.