Radial size/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Az átmérők összehasonlítása egy kerbállal szemléltetve. A tetejétől az aljáig: Apró (Méret 0), Kicsi, Nagy, és Hatalmas (Méret 3).

Az átmérő [radial size] (sugárirányú méret) a csatlakozási keresztmetszetnél mért átmérő a legtöbb alkatrész esetében. Ha a csatlakozási keresztmetszet nem kör alakú, akkor az alkatrészt méretének értékét kerekítjük a legmegfelelőbb "szabványméretre". Ilyen szögletes alkatrész az M-1x1 Szerkezeti Panel amelyen nem található kör alak, vagy csak közel van egy szabályos mérethez mint a Probodobodyne QBE. Négy átmérő létezik különböző nevekkel, ezeket kiegészíti a repülőgépeknél használt Mk2 és Mk3 méret. A méret léptékei belsőleg vannak meghatározva mint a Mk2 - 1. méret átalakító [Mk2 to size 1 Adapter] kifejezés használja ezt a rendszert amely 0 mérettel kezdődik, ahogy a legtöbb esetben a programozásban a számozás 0-val kezdődik 1-es helyett.

Bármely egymásra rakható alkatrész csatlakoztatható bármely egymásra rakható alkatrésszel. Az összeillő átmérő a tisztább külalakot szolgálja, valamint a fizikailag stabilabb csatlakozást. Több átalakító is van az alkatrészek közt, amelyekkel szemgyönyörködtetőbben lehet váltani a méretek közt, valamint néhány (TVR sorozat) lehetővé teszi a több kisebb egymásra rakható alkatrész merev csatolását a nagyobb átmérőhöz.

Eszközök [Assets]

Mikor eszközöket [assets] alkotsz a kívánt modellhez, a helyes átmérő a alábbi táblázatban található. A "méter lépték" ["meter scale"] a pillanatnyilagi modell átmérőjére utal, amelyet átméreteznek az alapértelmezett rescaleFactor (átméretezési tényező) 1,25-ös értékével, amely megadja a játékbeli méretet.

Az átváltási táblázat a különböző meghatározások közt
Név Méret osztály Méter lépték Játékbeli méret Példa
0,625m 0 0.5 m 0.625 m Rockomax 48-7S
1,25m 1 1 m 1.25 m LV-T30 Folyékony Hajtóanyagú Hajtómű
2,5m 2 2 m 2.5 m [Rockomax "Mainsail" Folyékony Hajtóanyagú Hajtómű
3,75m 3 3 m 3.75 m Kerbodyne KR-2L fejlett hajtómű

Az átmérők közt a Felszínre illeszthető is megjelenik. Az olyan alkatrészek mint a Rockomax 24-77 nem rendelkeznek mértékadó átmérővel, valamint nem egymásra rakhatóak, sorba nem építhetőek [inline], így egyszerűbb elkerülni a tévedéseket.

A nem-hengeres méreteket "Mk1", “Mk2”, és “Mk3” és a repülőgéptörzs méreteihez használják amelyeket az ürrepülőgépek építéséhez használnak.