Research and Development/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Research and Development
KSC building
Research and Development
 3. szint
 1. szint
 2. szint
 1. szint  2. szint
Elhelyezkedés TinyKerbin.png Kerbin
TinyKSC.png Kerbal Space Center
Szintmagasság 67 m
Mivel a verzió 0.22
A létesítmény tudományos tevékenységei. Wernher von Kerman is látható.
A kezdeti technológia fa, a kezdő technológia megnyitva.

The Kutató és Fejlesztő Intézmény [Research and Development], vagy röviden mint [R&D], lehetővé teszi a játékosoknak hogy újfajta alkatrészekhez jussanak a karrier és a tudomány játékmódban a technológia fán lévő tudományok kifejlesztésével. Az újfajta alkatrészek engedélyezéséhez szükséges tudománycsomók megnyitásához tudomány-pontok (⚛) szükségesek, valamint a karrier játékmódnál, hacsak a nehézségi-szint beállításokban nincs más beállítva, az egyes alkatrészek külön-külön tőkepontokért (Funds) kell megváltani. Lehetséges kutakodni a már végrehajtott kísérletek archívumában, sok szűrő segíti a böngészést leszűkítve azt egy bizonyos égitestre, helyzetre, tájegységre vagy kísérletre.

A karrier játékmódban az, hogy milyen fejlett tudománycsomók nyithatóak meg, az függ a Kutató és Fejlesztő Intézmény kiépítettségi szintétől. Az alapszintű épület legfeljebb 100 pontba kerülő csomókat enged megnyitni. A második szintre emelve már 500 pontra emelkedik ez a határ, és lehetővé teszi a talajmintavételt is. A teljesen felfejlesztett épületnél már semmilyen határ sem gátolja a tudománycsomók megnyitást.

Épületek

A Kutató és Fejlesztő Intézmény az egyik legnagyobb építmény az Űrközpontban. A létesítmény több épületet foglal magába, de nem lehet minden egyes különálló épületbe bemenni. A Kutatás és Fejlesztés Létesítmény a követőállomás mellett egyike a két létesítménynek amely több épületet foglal magába. A Kutató és Fejlesztő Intézményben található egy csillagvizsgáló egy nagy távcsővel, szélcsatorna, laborok és raktárak összekötő folyosókkal.

A Kutató és Fejlesztő Intézmény érdekessége, hogy a katasztrófáknál az egyes épületek külön-külön is megsérülhetnek. A lerombolt épületek javítása - hasonlóan a fejlesztéshez - drágábbak, mint a többi épületnél.

Mint ügynökség [Agency]

Research & Development Department logó

Az egyik ügynökség, név szerint a Research & Development Department is ajánl megbízásokat, kifejezetten olyanokat, amelyek olyan tudományos adatok gyűjtésére korlátozódnak, amelyeket még nem mért meg senki. A legénység elhalálozását sem díjazzák. Úgy tűnik a tudós elméink némi mellékesben is utaznak...

Az ügynökség leírása

Az Űrprogram saját Kutató és Fejlesztő Intézménye. Élén az ünnepelt rakétatudós Wernher von Kerman, ezek a fickók az agyai az egész űrprogram működésének. A kiolthatatlan tudásszomjtól hajtva nincs adat mi túl kicsi, vagy túl lényegtelen lenne, a kerbálság begyűjtött tudásának növelése a fő indítékuk. Az állandó zsenik csak kérdeznek kellő akadémiai bizonyossággal hozzájáruljanak a tudományhoz, és minden asztronautánál KÉRJÜK töröljék le a lábbelijüket a belépés előtt.

Érdekességek

Ha a játékos be akar lépni a Kutató és Fejlesztő Intézménybe a homokozó [sandbox] játékmódban, a következő üzenet fogadja: „The research and development facility is closed” (A Kutatás és Fejlesztés Létesítmény zárva van).

Az űrközpontban történő talajmintavételkor a kísérletnél „makes the scientists yell at us when we go into the labs without cleaning our boots first” - azaz „a tudósok ránk kiabáltak miatta, mikor lábtörlés nélkül mentünk be a laborba.