Rocket-power VTOL/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
A végső ellenőrzés...

A Rocket-powered VTOL (rakétahajtású függőlegesen felszálló és leszálló) egy lényegében szuborbitális rakéta amely nem képes elérni a keringési pályát. Nem úgy néz ki mint egy rakéta, és nem is egy repülőgép, még ha a hangárban is épült. Működésében, rendeltetésében hasonlít a való élet Holdra-szállást Kutató Járműre [Lunar Landing Research Vehicle (LLRV)] amelyet az USA űrhajósai használtak az Apollo Program-ban a holdra-szálláshoz - habár külsőre nem igazán hasonlítanak.

Kialakítás

Egy Mk1 Törzsbe-építhető Pilótafülkéből lehet irányítani, és a felszínre illesztett Rockomax 24-77 hajtóművek biztosítják a tólóerőt. Van 4 leválasztható FL-T400 hajtóanyagtartálya, amelyből 2 TT-38K Radiális Leválasztón függ, 1-1 az első- és hátsószerelvényen, valamint van 2 Mk2-R Felszínre Illeszthető Ejtőernyő. Ez azt jelenti, hogy leszállhat mind ejtőernyővel mind rakétahajtással. Vészhelyzetben az abort (megszakít) cselekvéscsoport leválaszthatja a hajtóanyagtartályokat és a rakétahajtóműveket valamint kinyitja az ejtőernyőket.

Használat

Akárcsak a való élet LLRV-je, ez a jármű is kitűnő lehetőséget ad a leszállás különböző fajtáinak gyakorlásához. Gyakorolható vele a Münhöz hasonló égitesteken használatos meghajtásos gravitációs forduló, magasságszabályozás, a meghajtásos kifutó leszállás, de ha az ejtőernyőknek külön cselekvéscsoportot adunk még a meghajtással segített ejtőernyős leszállás is gyakorolható - igaz, ilyenkor némileg zavaró tényező, hogy az ejtőernyők nem a tömegközéppont vonalában helyezkednek el. Ezenfelül a helikopterszerű repülést is kitűnően lehet vele gyakorolni.

Leírása

Ez a jármű egy kísérleti tesztalap a rakétahajtású repüléshez. Elsősorban a pilóták kiképzésére szolgál, hogy leszálljanak olyan helyeken, ahol az ejtőernyő nem jöhet számításba. Ezenfelül hasznosnak bizonyul abban is, hogy megtaláljuk kit nevezhetünk ásznak és kit „megfelelő”-nek, egyszerű próbaként beleültetve az egyik ilyenbe, és „Ász”-nak nevezzük azt, amelyik ezután eligazodik rajta.

Squad

Galéria