Rockomax Jumbo-64 Fuel Tank/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Rockomax Jumbo-64 Fuel Tank
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyag tartály által
Rockomax Conglomerate

Méret 2,5m, Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 5 750,00 Funds
(üres) 2 812,40 Funds
Tömeg (teljes) 36,00 t
(üres) 4,00 t
Légellen­állás 0.3-0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 6 m/s
Kutatás Advanced fuel systems.png Adv. Fuel Systems
Nyitóár 24 200 Funds
Mivel a verzió 0.18
Alkatrész­fajta fuelTankJumbo-64.cfg
Folyékony üzemanyag 2 880 Units of fuel
Oxidálószer 3 520 Units of fuel

A Rockomax Jumbo-64 Hajtóanyagtartály [Rockomax Jumbo-64 Fuel Tank] hajtóanyagot biztosít a folyékony hajtóanyagú hatóművek részére, és a legnagyobb 2,5 m-es átmérőjű folyékony hajtóanyag tartály. A tartály megjelenése, beleértve a rozsdaszerű narancs színt, a Az űrsikló [Space Shuttle] külső tartálya ihlette. Habár az folyékony hidrogént és folyékony oxigént tárol, amíg a Jumbo-64 ismeretlen összetételű folyékony üzemanyagot és oxidálószer.

Termék leírása

A 01 felirat a tartály oldalán.

Ez a tartály arról nevezetes, hogy nem igazán hatékonyan vezeti el a hőt. Egyes hajtóművek, különösen a Rockomax "Mainsail" és az LV-N teljes [throttle/hu|gázállás]] mellett hajlamosak a túlmelegedésre. A gázállás lentebb vétele, vagy más hajtóanyagtartály, mint a Rockomax X200-8 közbehelyezése megoldja ez a problémát. De szintén lehetséges két darab Rockomax X200-32-vel helyettesíteni a Jumbo-64-et - azonos tömeg és befogadóképesség, csak az alkatrészek száma növekszik. A tartályok közt a Kerbodyne S3-14400 Tartály nagyobb, vagy a LFB KR-1x2 rendelkezik egy beépített nagy-teljesítményű hajtóművel, viszont ezeknek a tartályoknak rendre rosszabb a (teljes/üres) tömegarányuk. Ebből következőleg habár azok az óriások kedvezőbbek lehetnek a hordozórakéták megépítésekor, a bolygóközi utazásokhoz, vagy kifejezetten a hatékony bolygóközi vontatók építéséhez, a lehető legkedvezőbb Δv eléréséhez még mindig ez a narancssárga tartály ideális.

Ahogy minden folyékony hajtóanyag tartálynak, a műhelyekben ennek a narancssárga óriásnak is beállítható a benne tárolt egyes hajtóanyagfajták (folyékony üzemanyag és oxidálószer) mennyisége, illetve ezek felhasználható-tartalék állapota. Ez utóbbi természetesen a küldetések közben is megváltoztatható.

Termék leírása

A Rockomax legnagyobb tartálya, a Jumbo-64 a hatalmas mennyiségű hajtóanyagot tárol egy narancssárga szigetelt tárolóban. A közhiedelemmel ellentétben a Jumbo-64 NEM narancsízű és NEM szabadna megkóstolni!