Rover + Skycrane/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
A teljes eszköz a Mün felszínén
A holdjáró kitolt antennával

A Rover + Skycrane (Holdjáró + Égidaru) egy raktári eszköz, amely egy távvezérelt holdjáró egy leszállóegységgel a tetején.

Leszállóegység

A leszállóegységet 4 Rockomax 24-77 hajtóművel. Egy ROUND-8 Toroid Hajtóanyagtartály és egy ráhelyezett Oscar-B Hajtóanyagtartály biztosítja a hajtóanyagot. A tárolt hajtóanyag legtöbb égitestnél nem elég, hogy a keringési pályáról leszállhasson a felszínre, de használható az utolsó méterekre. A légüres térben teljes tolóerő mellett 7,8 másodpercig elég a hajtóanyag. Mivel elég nagy a TWR-je, lehetséges megoldás a még két 2 ROUND-8 tartályt rászerelése, de még több tartállyal könnyen felborulhat a földet-érés után.

A leszállóegységnek nincs külön vezérlőegysége kissé megnehezítve a holdjáró leválasztását, és utána a leszállóegység lerakását. A szükséges technika, feltéve hogy maradt még hajtóanyag, hogy egy kevés gázt adunk (nem szükséges, hogy elég legyen mind a holdjárónak és az égidarunak, vagy elég kicsi, hogy ne emelje a holdjárót olyan magasra, hogy a lejtésétől összetörjön) és utána azonnal indítani kell a leválasztót. A hajtóművek a vezérkőegységükről való leválasztásuk után is azonos gázzal működnek tovább, így elrepítik az irányítatlanul, és remélhetőleg valami ártalmatlan helyen törik össze. Az hogy visszazuhanjon a holdjáróra közelítőleg nulla, köszönhetően az égitest fogásának és hogy stabil függőleges irányban szálljon felfelé. Máskülönben csak leválik és a holdjárónak kell „leráznia” magáról. de ez kissé kegyetlen vezetést követel meg, és a holdjáró felborulásának kockázatával jár.

Bár Skycrane-nek (égidarunak) nevezik de nem azonos technikát használ a holdjáró lerakásához mint a marsi küldetés sky crane-je tette a Curiosity-val. A játékban nem lehet két alkatrészt kötéllel összekötni és így a leszállóegységnek le kell szállnia a holdjáróval.

Holdjáró

A holdjáró maga hat RoveMax Model S2 keréken gurul, remek terepjáró képességet biztosítva. Különféle környezeti érzékelőkkel van felszerelve. Nyolc OX-STAT napelem van a tetején döntötten elhelyezve amely bármely irányba haladva elég áramot termel.

Leírása

Ez az eszköz egyike a legbecsvágyóbb terveknek amit a Kerlington katalógusban található, különösen ha valaki egy komoly kilátást lát arra hogy egy másik bolygón használja. Hordozóeszközre van szüksége hogy eljusson az űrbe (és tovább), de a négy rakétájának elég tolóereje van hogy rövid próbákat tehessen a kilövőálláson. A használati kézikönyv az mondja, hogy „lassan közelítsd meg a felszínt, próbáld meg nem összetörni a holdjárót mikor leejted.”

Squad