S3 KS-25x4 "Mammoth" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
S3 KS-25x4 "Mammoth" Liquid Fuel Engine
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Kerbodyne

Méret 3,75m
Költség (teljes) 39 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 15,00 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 20 m/s
Kutatás Tech tree very heavy rocketry.png Very Heavy Rocketry
Nyitóár 115 000 Funds
Mivel a verzió 0.23.5
Alkatrész­fajta part.cfg
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 3 746,03 kN
(vákuum) 4 000,00 kN
Isp (1 atm) 295 s
(vákuum) 315 s
Fogyasztás 258,98 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 2 °
Testing Environments
On the surface Igen
In the ocean Igen
On the launchpad Igen
In the atmosphere Igen
Sub orbital Igen
In an orbit Igen
On an escape Igen
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Igen

Az S3 KS-25x4 "Mammoth" (Mamut) Rakétahajtómű [S3 KS-25x4 "Mammoth" Liquid Fuel Engine] egy többfúvókás rakétahajtómű, négy KS-25 rakétahajtómű fúvókával.

Felhasználás

Ennek a hajtóműnek a legnagyobb a tolóereje, és a nagy tolóereje mellé kedvező fajlagos impulzus társul, különösen tengerszinti nyomáson. Emiatt kitűnően alkalmazható a hordozórakéták kezdőfokozatiban, igaz másra nem igazán használható, mivel nem lehet további fokozatokat a hajtóműcsokor alá építeni. Ezen a folyékony hatóanyagú hajtóművön kívül csak a R.A.P.I.E.R. Hajtómű alkalmaz többfúvókás kialakítást.

Ahogy minden rakétahajtóműnek, a műhelyekben, illetve a küldetés közben, ennek a hajtóműcsokornak is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítható sáv segítségével.

A tolóerővektor-eltérítés szintén kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

Termék leírása

A Kerbodyne mérnökeinek elege lett, hogy túlbonyolított fokozatsorokat kell állítgatniuk a nehéz rakományok felemeléséhez, és elhatározták, hogy ehelyett egy igazán hatalmas legjobb hatékonyságú hajtóművet építenek. Négy Kerbodyne KS-25 rakétamotor összekötözésével egyetlen szerelvénybe, létrehozták a világon gyártott legnagyobb rakétahajtóművet, és minden egyes KS-25-nek a legnagyobb kamranyomása -- a lényege a négy kicsi fúvókának és égéstérnek, és nem egy nagynak (azok felrobbanósok maradtak). Ez bizonyosan bír a méretéhez illő teljesítménnyel, és habár kitűnik a fő szerepében mint első lépcsős hajtómű, az alján a szerkezeti csatlakozópontok hiánya miatt egészen kevéssé alkalmas más szerepekre. Az árcédulája is tényleg a méretéhez illőnek tűnik.

Kerbodyne

Érdekesség

A KS-25 hivatkozhat az űrsikló főhajtóművére, amelyet szintén RS-25-nek neveznek, különösen hogy mint Space Launch System nevű nehéz hordozórakéta-rendszer elemeként mutatkozott be, amelynek négy RS-25 hajtóművet használt.