S3 KS-25x4 "Mammoth" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
S3 KS-25x4 Hajtóműcsokor
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Kerbodyne
Méret 3,75m
Költség (teljes) 39 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 15,00 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 20 m/s
Kutatás Tech tree very heavy rocketry.png Very Heavy Rocketry
Nyitóár 115 000 Funds
Mivel a verzió 0.23.5
Alkatrész­fajta Size3EngineCluster
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 3 746,03 kN
(vákuum) 4 000,00 kN
Isp (1 atm) 295 s
(vákuum) 315 s
Fogyasztás 258,98 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 2 °
Testing Environments
On the surface ✓ Igen
In the ocean ✓ Igen
On the launchpad ✓ Igen
In the atmosphere ✓ Igen
Sub orbital ✓ Igen
In an orbit ✓ Igen
On an escape ✓ Igen
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény ✓ Igen


Az S3 KS-25x4 "Mammoth" (Mamut) Rakétahajtómű [S3 KS-25x4 "Mammoth" Liquid Fuel Engine] egy többfúvókás rakétahajtómű, négy KS-25 rakétahajtómű fúvókával.

Felhasználás

Ennek a hajtóműnek a legnagyobb a tolóereje, és a nagy tolóereje mellé kedvező fajlagos impulzus társul, különösen tengerszinti nyomáson. Emiatt kitűnően alkalmazható a hordozórakéták kezdőfokozatiban, igaz másra nem igazán használható, mivel nem lehet további fokozatokat a hajtóműcsokor alá építeni. Ezen a folyékony hatóanyagú hajtóművön kívül csak a R.A.P.I.E.R. Hajtómű alkalmaz többfúvókás kialakítást.

Ahogy minden rakétahajtóműnek, a műhelyekben, illetve a küldetés közben, ennek a hajtóműcsokornak is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítható sáv segítségével.

A tolóerővektor-eltérítés szintén kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

Termék leírása

A Kerbodyne mérnökeinek elege lett, hogy túlbonyolított fokozatsorokat kell állítgatniuk a nehéz rakományok felemeléséhez, és elhatározták, hogy ehelyett egy igazán hatalmas legjobb hatékonyságú hajtóművet építenek. Négy Kerbodyne KS-25 rakétamotor összekötözésével egyetlen szerelvénybe, létrehozták a világon gyártott legnagyobb rakétahajtóművet, és minden egyes KS-25-nek a legnagyobb kamranyomása -- a lényege a négy kicsi fúvókának és égéstérnek, és nem egy nagynak (azok felrobbanósok maradtak). Ez bizonyosan bír a méretéhez illő teljesítménnyel, és habár kitűnik a fő szerepében mint első lépcsős hajtómű, az alján a szerkezeti csatlakozópontok hiánya miatt egészen kevéssé alkalmas más szerepekre. Az árcédulája is tényleg a méretéhez illőnek tűnik.

Kerbodyne

Érdekesség

A KS-25 hivatkozhat az űrsikló főhajtóművére, amelyet szintén RS-25-nek neveznek, különösen hogy mint Space Launch System nevű nehéz hordozórakéta-rendszer elemeként mutatkozott be, amelynek négy RS-25 hajtóművet használt.