SP-L 1x6 Photovoltaic Panels/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
SP-L 1x6 Photovoltaic Panels
Az alkatrész képe
Napelem által
Probodobodyne Inc

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 440,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,02500 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 8 m/s
Kutatás Advanced electrics.png Advanced Electrics
Nyitóár 4 400 Funds
Mivel a verzió 0.18
Alkatrész­fajta 1x6ShroudSolarPanels.cfg
Áramtermelés 1.64 ⚡/s [N 1]
Bevonható Igen
Fényforrás­követés Igen
Elrendezés 1×6

  1. Az áramtermelés függ a természetes fényforrástól való távolságtól. Az adott érték a Kerbin pályáján tapasztalható.

Az SP-L 1x6 Fotovillamos Tábla [SP-L 1x6 Photovoltaic Panels] egy közepes méretű kibontható napelemcsomag. Az OX-4W/L-lel ellentétben, az SP-W/L erős védőborítást kapott. A borításon egy kis sárga matricán ez olvasható: "WARNING: THIS THING MOVES", azaz "VIGYÁZAT: EZ A DOLOG MOZOG".

Felhasználás

SP-L 1x6 comp.png

Az SP-L egy 1×6-os elrendezésbe bontja ki a napelemeket. Ezekből a védőborítással ellátott napelemekből szintén van egy SP-W 2x3 változat, 3x2-es elrendezéssel. Ezek a napelemek csak kinyitott állapotukban és direkt napfényben termelnek elektromos áramot. A táblák üzembe helyezéséhez a jobb-klikkre felugró menüben az Exted Panels (Táblák Kinyitása) becsukásához a Retract Panels (Táblák Bevonása) gombra kell klikkelni. Ugyanez elvégezhető cselekvéscsoportok segítségével is - sőt ilyenkor a Toggle Panels (Táblák Kapcsolása) felhasználásával egyetlen billentyű nyomkodásával is lehet a táblákat kibontani és bevonni.

A napelem által termelt áram mennyisége függ a Kerboltól való távolságtól, és a táblák helyzetétől. Ez a napelemcsomag önműködően beáll az ideális irányba, de még így sem biztosíthatja minden esetben a Kerbin távolságára előírt 2 egység/másodperc mennyiséget, mivel csak egy tengely körül tud irányba fordulni (valamint a jármű beárnyékolja, stb.).

Ezek a táblák kibontott állapotban igencsak sérülékenyek, kisebb ütődés vagy az enyhébb menetszél is letépheti ezeket. Emiatt az égitesten kibontott elemekkel csak finoman és óvatosan szabad mozogni, máskülönben be kell húzni ezeket a mozgás előtt.

Termék leírása

Egy megváltoztatott elrendezése az SP Model Fotovillamos Tábláknak.

Probodobodyne Inc.