Sepratron I/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Sepratron I
Az alkatrész képe
Szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta által
Periapsis Rocket Supplies Co

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 75,00 Funds
(üres) 70,20 Funds
Tömeg (teljes) 0,07250 t
(üres) 0,01250 t
Légellen­állás 0.2-0.3
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Precision propulsion.png Precision Propulsion
Nyitóár 1 100 Funds
Mivel a verzió 0.17
Alkatrész­fajta solidBoosterSep.cfg
Szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta
Max. tolóerő (1 atm) 13,79 kN
(vákuum) 18,00 kN
Isp (1 atm) 118 s
(vákuum) 154 s
Fogyasztás 1,59 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés Nem
Hajtóanyag 8.0 Units of fuel
Égési idő (1 atm) 3.9 s
(vákuum) 5 s
Testing Environments
On the surface Nem
In the ocean Nem
On the launchpad Igen
In the atmosphere Igen
Sub orbital Igen
In an orbit Igen
On an escape Nem
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Igen

A Sepratron I egy roppant kicsi szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta amely meglehetősen rövid ideig működik, de hatalmas tolóerőt termel a tömegéhez képest.

Felhasználás

Egy kapszula a vészmeneküléshez felszerelt Sepratronokkal

A hagyományos módon használt gyorsítórakétákkal ellentétben, a Sepratron túl kevés tolóerőt szolgáltat és túl rövid ideig a felszállások hatékony segítéséhez. Ezek helyett viszont két nagy előnnyel bír a szokásos gyorsítórakétákkal szemben: Az apró mérete lehetővé teszi a járművek felszínére történő elhelyezést, míg a kis tömege nem követeli meg a kiégés utáni leválasztást. Egy vörös nagybetűs szöveg olvasható az oldalán: "BIG ROCKET THING. DO NOT DROP" - azaz: "NAGY RAKÉTA VALAMI. NE DOBD EL!".

A lehetséges felhasználási területei közt találhatóak:

  • Rakétával segített felszállás - a Sepratronok repülőgépre történő elhelyezésével.
  • Fokozatok eltávolítása: Az adott fokozat elemeire megfelelő módon történő elhelyezésével - a tolóerővektoruk súlypontjának és szögének megfelelő elhelyezésével, és a Sepratronok leválasztáskor történő beindításával a leváló lomokat biztonságos távolságba lökheti a rakétától.
  • Vészleválasztás hajtóműve - ahogy a baloldali képen látszik a leválasztható kabinra vannak illesztve, és ami nem látszik, az "Abort" (törlés) vagy bármelyik rokonszenves cselekvéscsoporthoz lettek rendelve. Így a megfelelő billentyű lenyomásával gyorsan és könnyedén el lehet távolítani a kabint a felrobbanó, vagy más módon végveszélybe került űreszközről.
  • A tolóerőhiány áthidalása. A fokozatok leválasztásakor segíthet fenntartani a folytonos tolóerőt.
  • A használatból kivonandó apró szondák és és más leendő űrszemetek alacsony keringési pályáról történő eltávolítása [deorbiting].
  • A leszállóegységeken fékezőrakétaként.

Ahogy a reakciós hajtóműveknél megszokott, a műhelyekben ennek az apró gyorsítórakétának is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével. A műhelyen kívül a tolóerő változtatására már nincs lehetőség. Mint minden erőforráskészlettel rendelkező alkatésznek, a műhelyekben ennek is beállítható a benne tárolt hajtóanyag mennyisége.

Termék leírása

Bár korábban "igazán csinos vacaknak" tervezték, a kerbál tudósok lassan belemelegedtek a Sepratron I sok lehetséges felhasználásába, mint a dolgok szétválasztása. A legjobb eredmény érdekében használat előtt irányozd be.