Sepratron I/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Sepratron I
Az alkatrész képe
Szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta által
Periapsis Rocket Supplies Co
Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 75,00 Funds
(üres) 70,20 Funds
Tömeg (teljes) 0,07 t
(üres) 0,01 t
Légellen­állás 0.2-0.3
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Precision propulsion.png Precision Propulsion
Nyitóár 1 100 Funds
Mivel a verzió 0.17
Alkatrész­fajta solidBoosterSep
Szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta
Max. tolóerő (1 atm) 13,79 kN
(vákuum) 18,00 kN
Isp (1 atm) 118 s
(vákuum) 154 s
Fogyasztás 1,59 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés × Nem
Hajtóanyag 8.0 Units of fuel
Égési idő (1 atm) 3.9 s
(vákuum) 5 s
Testing Environments
On the surface × Nem
In the ocean × Nem
On the launchpad ✓ Igen
In the atmosphere ✓ Igen
Sub orbital ✓ Igen
In an orbit ✓ Igen
On an escape × Nem
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény ✓ Igen


A Sepratron I egy roppant kicsi szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta amely meglehetősen rövid ideig működik, de hatalmas tolóerőt termel a tömegéhez képest.

Felhasználás

Egy kapszula a vészmeneküléshez felszerelt Sepratronokkal

A hagyományos módon használt gyorsítórakétákkal ellentétben, a Sepratron túl kevés tolóerőt szolgáltat és túl rövid ideig a felszállások hatékony segítéséhez. Ezek helyett viszont két nagy előnnyel bír a szokásos gyorsítórakétákkal szemben: Az apró mérete lehetővé teszi a járművek felszínére történő elhelyezést, míg a kis tömege nem követeli meg a kiégés utáni leválasztást. Egy vörös nagybetűs szöveg olvasható az oldalán: "BIG ROCKET THING. DO NOT DROP" - azaz: "NAGY RAKÉTA VALAMI. NE DOBD EL!".

A lehetséges felhasználási területei közt találhatóak:

  • Rakétával segített felszállás - a Sepratronok repülőgépre történő elhelyezésével.
  • Fokozatok eltávolítása: Az adott fokozat elemeire megfelelő módon történő elhelyezésével - a tolóerővektoruk súlypontjának és szögének megfelelő elhelyezésével, és a Sepratronok leválasztáskor történő beindításával a leváló lomokat biztonságos távolságba lökheti a rakétától.
  • Vészleválasztás hajtóműve - ahogy a baloldali képen látszik a leválasztható kabinra vannak illesztve, és ami nem látszik, az "Abort" (törlés) vagy bármelyik rokonszenves cselekvéscsoporthoz lettek rendelve. Így a megfelelő billentyű lenyomásával gyorsan és könnyedén el lehet távolítani a kabint a felrobbanó, vagy más módon végveszélybe került űreszközről.
  • A tolóerőhiány áthidalása. A fokozatok leválasztásakor segíthet fenntartani a folytonos tolóerőt.
  • A használatból kivonandó apró szondák és és más leendő űrszemetek alacsony keringési pályáról történő eltávolítása [deorbiting].
  • A leszállóegységeken fékezőrakétaként.

Ahogy a reakciós hajtóműveknél megszokott, a műhelyekben ennek az apró gyorsítórakétának is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével. A műhelyen kívül a tolóerő változtatására már nincs lehetőség. Mint minden erőforráskészlettel rendelkező alkatésznek, a műhelyekben ennek is beállítható a benne tárolt hajtóanyag mennyisége.

Termék leírása

Bár korábban "igazán csinos vacaknak" tervezték, a kerbál tudósok lassan belemelegedtek a Sepratron I sok lehetséges felhasználásába, mint a dolgok szétválasztása. A legjobb eredmény érdekében használat előtt irányozd be.