Strategies/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
A stratégiák menü

Az üzleti stratégiák [strategies] az Igaztgatási Létesítmény lényegi szerepe. amelyben a pénzügyi [Fund] (Funds), megítélésbeli [Reputation] (★) és a tudományos [Science] (⚛) pontokat átválthatjuk egymásra (például megítéléspontokért cserébe tudománypontokhoz juthatunk). Csak jól megfontoltan érdemes ezeknek nekilátni, mert ez a váltás az kezdő költségen túl [setup cost] is komoly "veszteséggel" jár, azaz egy későbbi "visszaváltás" esete lényegesen kisebb összeget eredményez. A magasabb arányok használata a nagyobb kezdő költségen túl valamelyest nagyobb hatékonysággal történik. A stratégia indításához (lásd jobbra) először egy ráklikkeléssel ki kell választani az adott stratégiát, majd ekkor a jobb oldalon megjelenő ismertető alján a Commitment: (utalás:) felirat alatti csúszkán lehet állítani a kívánt arányt. Ha az adott arány be lett állítva, és a szükséges kezdő költség is adott, akkor a mellette lévő nagy zöld pipára (✓) klikkelve hajthatjuk végre az ügyletet.

Minden stratégiához szükség van a kezdő költségre, amely áll egy legkisebb szükséges megítélésszintből, vagy pénzügyi költségszintből, valamint a hozzájárulási szinttel arányos részből.

Például a szükséges megítéléspont (★) (vagy tőkepont (Funds)) így adódik:

Megítéléspont [Reputation] >= -500 + 1250*hozzájárulás [commitment]

Például, ha a 5%-os hozzájárulásnál, a legkisebb szükséges megítélésszint: -500 + 1250×0,05, azaz -437,5 (megjelenítve mint: -438).


A stratégiákat 4 különböző osztályon [department] lehet intézni:

Karrier játékmódban a Igazgatási Létesítmény fejlettségi szintje korlátozza a működésben lévő üzleti stratégiák számát, valamint azoknak az utalási maximumát. Az alapszintű épület 1 üzleti stratégiát enged legfeljebb 25%-os utalással, a második szintre felépített épület legfeljebb 3-at 60%-ig, a teljesen felfejlesztett épület 5 működő stratégiát 100%-os utalással szerződésben lehet egyidejűleg működtetni.

A stratégiák listája

Osztály Ikon Név Költség Hatás Leírás
5% 100%
Finances
(Pénzügyi)

Mortimer Kerman portrait.01.png
Mortimer Kerman
Fundraising Campaign.png
Fundraising Campaign
(Pénzgyűjtési Kampány)
7★ 70★
 • A megítéléspont bevétel 5 - 100%-át veszi el
 • 1015,084 - 1253,190 tőkepontot ad 1 megítéléspontért
Valószínűleg nyerhetünk némi pénzt a mi új sikeres kalandjainkból, ha emlékeztetjük a jómódú kerbálokat, hogy hasznát tudnánk venni a támogatásuknak és a tárcájuk tartalmának. Ez talán pimasz lesz tőlünk, úgyhogy fel kell készülni, hogy szembe kell nézni a közvélemény negatív reakciójával.
Patents Licensing.png
Patents Licensing
(Szabadalmak Engedélyezése)
263⚛ 2 700
 • A tudománypont bevétel 5 - 100%-át veszi el
 • 2101,68 - 2594,578 tőkepontot ad 1 tudományponttért a szerződéseknél
 • 84,064 - 103,783 tőkepontot ad 1 tudományponttért a terepmunkán
A tudományos eredményeink sok pénzt hozhatnak, ha más cégeknek pénzért engedélyezzük a szabadalmaink használatát. A hozzájövő szükséges könyvelés valószínűleg némi többletmunkát ad a kutató-fejlesztő csapatunknak, de a pénzügyi haszon megérheti a csökkentet tudományos termelésüket.
Science
(Tudományos)

Linus Kerman portrait.01.png
Linus Kerman
Unpaid Research Program.png
Unpaid Research Program
(Kifizetetlen Kutatási Program)
35★ 130★
 • A megítéléspont bevétel 5 - 100%-át veszi el
 • 1 tudománypontot ad 2,556 - 2,070 megítéléspontonként
Egy program amelyben egyetemista kutatók kapnak lehetőséget hogy a mi nagyszerű űrprogramunknak dolgozzanak, hogy több tudományos eredményt nyerhessünk ki minden egyes Mit adatból. A gyakornokok nem kapnak fizetést, de a tekintély , hogy egy olyan nagy szervezetnek dolgozhatnak mint a mienk az már maga egy jutalom, ugye?
Outsourced R&D.png
Outsourced R&D
(Kiszervezett Kutatás és Fejlesztés)
76 100Funds 800 000Funds
 • A pénzügyi bevétel 5 - 100%-át veszi el
 • 1 tudománypontot ad 12812,73 - 10378,31 pénzügyi egységenként
Miért ropogtatjuk az összes adatot mikor külső kutató laboratóriumok is segíthetnek nekünk a kapott adatok feldolgozásában. Ezek a szolgáltatások nem igazán olcsók, de a kutató fejlesztő intézeteik lenyűgözőek.
ResearchRightsSellOut.png
Research Rights Sell-Out
(Kutatási Jog Kiárusítás)
 ?⚛  ?⚛
 • A pillanatnyilagi tudománypontok 0-100% veszi el
 • 42,032 - 51,892 tőkepontot ad minden egyes tudományponttért
 • Azonnal hat
Gyorsan pénzt tudunk csinálni a kutatás és fejlesztés csapat által gyűjtött tudománypontból annak kizárólagos jogainak eladásával a legtöbbet ígérő részére. Igen, ez azt jelenti, hogy nem használhatjuk fel azt a tudománypontot magunknak, de biztos vagyok benne, hogy jó pénzt kaphatunk a kizárólagos jogokért néhány nagy ügynökségtől vagy csoporttól.
Public Relations
(Sajtó)

Walt Kerman portrait.01.png
Walt Kerman
Appreciation Campaign.png
Appreciation Campaign
(Elismerés Kampány)
70 750Funds 750 000Funds
 • A pénzügyi bevétel 5 - 100%-át veszi el
 • 1 megítéléspontot ad 6188,594 - 5012,761 pénzügyi egységenként
Mi határozottan javíthatjuk a rólunk kialakult képet, ha némi erőfeszítést teszünk arra, hogy a kerbálokat mindenütt emlékeztetjük arra, hogy milyen nagyszerű a mi űrprogramunk. Habár a reklámhely nincs ingyen.
Open-Source Tech Program.png
Open-Source Tech Program
(Nyílt Forrású Technológia Program)
195⚛ 2 000
 • A tudománypont bevétel 5 - 100%-át veszi el
 • 1,677 - 2,070 megítéléspontot ad 1 tudománypontért a szerződéseknél
 • 59,63 - 48,30 megítéléspontot ad 1 tudománypontért a terepmunkán
Habár igazán nehéz távolságokat kellett megtennünk a tudományos adatokért, a kerbálság részére ingyenesen elérhetővé tevését csak jó szemmel lehet nézni. Habár a Kutatás és Fejlesztés talán nem a leghatékonyabban fog működni, de minden külső vélemény hangja ezt akarja bátorítani.
BailOutGrant.png
Bail-Out Grant
(Kisegítő Segély)
 ?★  ?★
 • A pillanatnyilagi megítéléspontok 0-100%-át veszi el
 • 84,064 - 103,783 tőkepontot ad 1 megítéléspontért
 • Azonnal hat
Rettenetes kutyaszorítóban kell lennünk, hogy egy ilyen lehetőségen elmélkedjünk. A közsegély elfogadása megmenthet minket a csődtől, de nagyon komoly csorbát szenved az űrprogram megítélése. Mindenesetre az űrprogram túl nagy, hogy elbukjon, szóval ez vagy bezárni a boltot, én a pénz elfogadását javasolnám.
Operations
(Műveleti)

Gus Kerman portrait.01.png
Gus Kerman
Aggressive Negotiations.png
Aggressive Negotiations
(Rámenős Tárgyalások)
109★ 750★
 • -1,5 - -30% költségcsökkentés a indításoknál és az R&D vásárlásoknál
 • -0.05 - -1% költségcsökkentés a létesítmények építésénél és javításánál
 • -1,3 - -6,0 megítéléspont minden árengedménynél
Jobb megállapodást köthetünk a beszállítóinkkal, ha ... önzőbb hozzáállást tanúsítunk velük a tárgyalások során. Ők talán nem fogják barátságosnak vélni, de mi határozottan megtehetjük hogy nyomás alá helyezzük őket. Ez nem az amikor foglalkozunk azzal, hogy mások mit gondolnak, ugye?
Recovery Transponder Fitting.png
Recovery Transponder Fitting
(Begyűjtési Nyomkövető Felszerelése)
20 250Funds 120 000Funds Az olyan alkatrészek begyűjtése, amelyek messzire értek földet az űrközponttól nagyon költséges lehet, de úgy vélem, hogy a indítandó alkatrészeke jobb nyomkövetők felszerelve csökkenthetőek azok a költségek. Ezek az egységek nem olcsóak, de sokkal könnyebbé teszi az alkatrészek megtalálását, amely növeli a begyűjtés értékét még ha azok fél úton vannak a Kerbin körül. Mit mondasz?