TT-38K Radial Decoupler/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
TT-38K Radial Decoupler
Az alkatrész képe
Leválasztó által
O.M.B. Demolition Enterprises
Költség (teljes) 600,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,02500 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 8 m/s
Kutatás Stability.png Stability
Nyitóár 1 200 Funds
Mivel a verzió 0.7.3
Alkatrész­fajta decouplerRadialTT-38K.cfg
Kivetőerő 2500 Ns
Testing Environments
On the surface Igen
In the ocean Igen
On the launchpad Igen
In the atmosphere Igen
Sub orbital Nem
In an orbit Nem
On an escape Nem
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Nem

A TT-38K Radiális Leválasztó [TT-38K Radial Decoupler] egy leválasztó amely lehetővé teszi hogy a rakétánkkal párhuzamosan és függőlegesen további rakétafokozatokat helyezzünk el.

Felhasználás

A TT-38K egy újabb fokozatelemet ad a rakétához és működésbe hozáskor leválik a rakétáról, mindazzal együtt, amit ráhelyeztek - lényegében ugyanúgy, ahogy a TR-18A, és a hozzá hasonló leválasztógyűrűk teszik. Ezekre a leválasztókra elsősorban szilárd hajtóanyagú gyorsítórakétákat, olyanokat RT-10, folyékony hajtóanyagú gyorsítórakéta-fokozatokat, vagy egyszerű póttartályokat lehet elhelyezni, amelyekből a főfokozatot egy FTX-2 Külső Hajtóanyagvezeték segítségével lehet táplálni. Az így elhelyezett fokozatok a hajtóanyagkészletük kimerülése után kényelmesen leválaszthatóak. A leválasztót, ha nem alkalmazunk külön Sepratron I-eseket, akkor hasznosabb a biztonságos eltávolításhoz a oldalsófokozat felsőbb részéhez helyezni. A hosszabb oldalsófokozatoknál a lengések elkerülése végett hasznos a összekötőgerendákkal merevíteni a szerkezetet. És végezetül, folyékony hajtóanyagú rendszereknél a külső hajtóanyagvezeték segítségével akár aszparágusz fokozatkialakítást is létrehozhatunk.

Termék leírása

A TT-38K Radiális Leválasztó, ahogy más leválasztók is, (remélhetőleg) kis mennyiségű robbanótöltettel vannak ellátva, amely elvágja a szerkezeti összeköttetést önmaga, és bármi dolog közt, amivel összekötötték.


Tengelyszimmetria

A szimmetria módosító a játékban

A leválasztógyűrűkkel ellentétben a radiális leválasztókkal a szimmetriákat kihasználva érdekes hatást lehet elérni. A szimmetria szintje a VAB-ban 2-8 állítható, amelynek segítségével pontosan beállítható az adott fokozatra jutó gyorsítórakéták száma. Habár megjegyzendő, hogy ilyenkor az elemek átfedésbe kerülése korlátozhatja a szimmetria fokát, mivel ilyenkor a játék nem helyezi fel az ilyen elemeket a leválasztókra.