TT-38K Radial Decoupler/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
TT-38K Radial Decoupler
Az alkatrész képe
Leválasztó által
O.M.B. Demolition Enterprises
Költség (teljes) 600,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,03 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 8 m/s
Kutatás Stability.png Stability
Nyitóár 1 200 Funds
Mivel a verzió 0.7.3
Alkatrész­fajta decouplerRadialTT-38K
Kivetőerő 2500 Ns
Testing Environments
On the surface ✓ Igen
In the ocean ✓ Igen
On the launchpad ✓ Igen
In the atmosphere ✓ Igen
Sub orbital × Nem
In an orbit × Nem
On an escape × Nem
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény × Nem


A TT-38K Radiális Leválasztó [TT-38K Radial Decoupler] egy leválasztó amely lehetővé teszi hogy a rakétánkkal párhuzamosan és függőlegesen további rakétafokozatokat helyezzünk el.

Felhasználás

A TT-38K egy újabb fokozatelemet ad a rakétához és működésbe hozáskor leválik a rakétáról, mindazzal együtt, amit ráhelyeztek - lényegében ugyanúgy, ahogy a TR-18A, és a hozzá hasonló leválasztógyűrűk teszik. Ezekre a leválasztókra elsősorban szilárd hajtóanyagú gyorsítórakétákat, olyanokat RT-10, folyékony hajtóanyagú gyorsítórakéta-fokozatokat, vagy egyszerű póttartályokat lehet elhelyezni, amelyekből a főfokozatot egy FTX-2 Külső Hajtóanyagvezeték segítségével lehet táplálni. Az így elhelyezett fokozatok a hajtóanyagkészletük kimerülése után kényelmesen leválaszthatóak. A leválasztót, ha nem alkalmazunk külön Sepratron I-eseket, akkor hasznosabb a biztonságos eltávolításhoz a oldalsófokozat felsőbb részéhez helyezni. A hosszabb oldalsófokozatoknál a lengések elkerülése végett hasznos a összekötőgerendákkal merevíteni a szerkezetet. És végezetül, folyékony hajtóanyagú rendszereknél a külső hajtóanyagvezeték segítségével akár aszparágusz fokozatkialakítást is létrehozhatunk.

Termék leírása

A TT-38K Radiális Leválasztó, ahogy más leválasztók is, (remélhetőleg) kis mennyiségű robbanótöltettel vannak ellátva, amely elvágja a szerkezeti összeköttetést önmaga, és bármi dolog közt, amivel összekötötték.


Tengelyszimmetria

A szimmetria módosító a játékban

A leválasztógyűrűkkel ellentétben a radiális leválasztókkal a szimmetriákat kihasználva érdekes hatást lehet elérni. A szimmetria szintje a VAB-ban 2-8 állítható, amelynek segítségével pontosan beállítható az adott fokozatra jutó gyorsítórakéták száma. Habár megjegyzendő, hogy ilyenkor az elemek átfedésbe kerülése korlátozhatja a szimmetria fokát, mivel ilyenkor a játék nem helyezi fel az ilyen elemeket a leválasztókra.