TT18-A Launch Stability Enhancer/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
TT18-A Launch Stability Enhancer
Az alkatrész képe
Launch clamp által
O.M.B. Demolition Enterprises
Költség (teljes) 200,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,10 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 100 m/s
Kutatás General construction.png General Construction
Nyitóár 1 800 Funds
Mivel a verzió 0.16.0
Alkatrész­fajta launchClamp1
Szakító erő 150
Szakító nyomaték 150
Áramtermelés 1,0 ⚡/s
Testing Environments
On the surface × Nem
In the ocean × Nem
On the launchpad × Nem
In the atmosphere × Nem
Sub orbital ✓ Igen
In an orbit × Nem
On an escape × Nem
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény × Nem
Létra
Kiterjed × Nem

A TT18-A Kilövési Stabilitásnövelő [TT18-A Launch Stability Enhancer] egy stabilizáló megfogó rendszer amely a kilövőálláson lévő űrhajók felemelkedés előtti megtartására szolgál.

Felhasználás

Ezek a támasztóállványok meggátolják a kiegyensúlyozatlan járműveket az eldőlését, a nehéz hajókat, hogy a saját súlyuk alatt összeroppanjanak mikor a kilövőállásra kerülnek.

A TT18-A használatakor tartsd észbe, hogy le kell választani, ahhoz hogy megengedje a felemelkedést. Ha a rakéta túlontúl erős, és a hajtóművek leindulnak a megfogók elengedése nélkül, az katasztrófához vezethet, mivel a hajtóművek széttéphetik a szerkezetet. Egy egyszerű megoldás, ha azonos fokozatban indítjuk a főhajtóműveket és a megfogók elengedését. Ezen a módon egy kielégítő "klikk" hang kíséretében a megfogok elengednek és a rakéta megkezdi a felemelkedést. Kisebb rakéták, mint amilyen a Kerbal X, biztonságosan indíthatják a hajtóműveiket a TT18-A elengedése előtt, mivel nincs elég tolóerejük annak a széttépéshez.

Mindig hasznos a SAS bekapcsolása a kilövés előtt, mivel a TT18-A leválasztáskor alkalmanként függőlegesen ellökheti a rakétát, amely kudarcba fulladt kilövéshez vezethet.

Ha sugárhajtómű meghajtású első fokozat van (vagy van az első rakétafokozatban), az oknak a elengedés előtt fel kell pörögniük, hogy a maximális tolóerejüket nyújthassák. Ha rakétahajtómű is van a fokozatban akkor az indítási fokozatokat így kellene kialakítani:

  1. A sugárhajtóművek indítása,
  2. A stabilitásnövelők elengedése és a rakétahajtóművek indítása.

Ha TT18-A-k maradtak a kilövőálláson az előző kilövés után, akkor azokat eltávolítják az új jármű megérkezése előtt.

Termék leírása

A TT18-A Stabilitásnövelő áttörő új technológia az űrhajók kilövés előtti stabilitásának növelésében. Amíg az OMB Demolition-t kritizálták a múltban a "nagy szavakat használt a rakétatámasztóihoz" az eszközük leírásában, de senki se mondhatja, hogy a TT18 sorozat nem ad sziklaszilárd megfogást, ahogy beharangozták. A tulajdonosok kézikönyve határozottan javasolja, hogy az optimális elválasztás végrehajtásához ezeket az eszközöket a űrrakéta legalsó részére szereljék, és engedjék el amint a rakétahatóművek felvillannak.

O.M.B. Demolition Enterprises