TT18-A Launch Stability Enhancer/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
TT18-A Launch Stability Enhancer
Az alkatrész képe
Launch clamp által
O.M.B. Demolition Enterprises
Költség (teljes) 200,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,10 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 100 m/s
Kutatás General construction.png General Construction
Nyitóár 1 800 Funds
Mivel a verzió 0.16.0
Alkatrész­fajta launchClamp1.cfg
Szakító erő 150
Szakító nyomaték 150
Áramtermelés 1,0 ⚡/s
Testing Environments
On the surface Nem
In the ocean Nem
On the launchpad Nem
In the atmosphere Nem
Sub orbital Igen
In an orbit Nem
On an escape Nem
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Nem
Létra
Kiterjed Nem

A TT18-A Kilövési Stabilitásnövelő [TT18-A Launch Stability Enhancer] egy stabilizáló megfogó rendszer amely a kilövőálláson lévő űrhajók felemelkedés előtti megtartására szolgál.

Felhasználás

Ezek a támasztóállványok meggátolják a kiegyensúlyozatlan járműveket az eldőlését, a nehéz hajókat, hogy a saját súlyuk alatt összeroppanjanak mikor a kilövőállásra kerülnek.

A TT18-A használatakor tartsd észbe, hogy le kell választani, ahhoz hogy megengedje a felemelkedést. Ha a rakéta túlontúl erős, és a hajtóművek leindulnak a megfogók elengedése nélkül, az katasztrófához vezethet, mivel a hajtóművek széttéphetik a szerkezetet. Egy egyszerű megoldás, ha azonos fokozatban indítjuk a főhajtóműveket és a megfogók elengedését. Ezen a módon egy kielégítő "klikk" hang kíséretében a megfogok elengednek és a rakéta megkezdi a felemelkedést. Kisebb rakéták, mint amilyen a Kerbal X, biztonságosan indíthatják a hajtóműveiket a TT18-A elengedése előtt, mivel nincs elég tolóerejük annak a széttépéshez.

Mindig hasznos a SAS bekapcsolása a kilövés előtt, mivel a TT18-A leválasztáskor alkalmanként függőlegesen ellökheti a rakétát, amely kudarcba fulladt kilövéshez vezethet.

Ha sugárhajtómű meghajtású első fokozat van (vagy van az első rakétafokozatban), az oknak a elengedés előtt fel kell pörögniük, hogy a maximális tolóerejüket nyújthassák. Ha rakétahajtómű is van a fokozatban akkor az indítási fokozatokat így kellene kialakítani:

  1. A sugárhajtóművek indítása,
  2. A stabilitásnövelők elengedése és a rakétahajtóművek indítása.

Ha TT18-A-k maradtak a kilövőálláson az előző kilövés után, akkor azokat eltávolítják az új jármű megérkezése előtt.

Termék leírása

A TT18-A Stabilitásnövelő áttörő új technológia az űrhajók kilövés előtti stabilitásának növelésében. Amíg az OMB Demolition-t kritizálták a múltban a "nagy szavakat használt a rakétatámasztóihoz" az eszközük leírásában, de senki se mondhatja, hogy a TT18 sorozat nem ad sziklaszilárd megfogást, ahogy beharangozták. A tulajdonosok kézikönyve határozottan javasolja, hogy az optimális elválasztás végrehajtásához ezeket az eszközöket a űrrakéta legalsó részére szereljék, és engedjék el amint a rakétahatóművek felvillannak.

O.M.B. Demolition Enterprises