TVR-2160C Mk2 Stack Quad-Coupler/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
TVR-2160C Mk2 Stack Quad-Coupler
Az alkatrész képe
Illesztő által
O.M.B. Demolition Enterprises

Méret 1,25m
Költség (teljes) 2 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,18 t
Légellen­állás 0.3
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 12 m/s
Kutatás Advanced metalworks.png Advanced MetalWorks
Nyitóár 4 200 Funds
Mivel a verzió 0.21
Alkatrész­fajta stackQuadCoupler.cfg
Adodó csat­lakozások 4

A TVR-2160C Mk2 Négyes-Csatoló [TVR-2160C Mk2 Stack Quad Coupler] egy csatoló amelynek a legtöbb csatlakozási ponttal rendelkezik a többszörös csatolók közt.

Felhasználás

A TVR-2160C Mk2 minden egyes csatlakozási helye 1,25 m-es átmérőjű alkatrészek csatolás igényeinek megfelelően lett kialakítva. Ahogy minden illesztőn, ezen is akadálytalanul áramolhat át az üzemanyag. A TVR-2160C állandó szilárd kötést hoz létre, nem képes leválasztani, és nem ad a rakétához új fokozatot. A csatoló négyes részén jól használható a szimmetria kapcsoló, amely megkönnyíti az építkezést viszont fontos tudni, hogy az alatta lévő rakétatörzsek számára csak egypontos illesztést nyújt, emiatt az innen hosszabban folytatódó törzsek hajlamosak lehetnek a kilengésekre, hacsak nem kötjük össze ezeket támasztógerendákkal. Mivel még így is képződhetnek asszimmetriák, ajánlatos minden tengelyhez megfelelő irányításról gondolkodni.

A négyes-csatoló kitűnően felhasználható többszörös csatlakozókapu-rendszerek létrehozására. Egy másik, nem szabályos, felhasználási módja a leszállólábnak való alkalmazása nagyobb eszközöknél (mint az állomások). Az ilyen alkalmazás esetén figyelembe kell venni, hogy bár az így készített "láb" teherbíróbb, de törékenyebb - azaz óvatosan a leszállással, és merevebb - azaz csak sima terepen ad elfogadható felfekvést.

Termék leírása

Mi lehetne nagyszerűbb egy hármas-csatolónál? Egy négyes-csatoló, természetesen. De azért ne feledjük ez nem egy leválasztó, és nem választja szét a fokozatokat.