Tracking Station/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Tracking Station
KSC building
Tracking Station
 3. szint
 1. szint
 2. szint
 1. szint  2. szint
Elhelyezkedés TinyKerbin.png Kerbin
TinyKSC.png Kerbal Space Center
Szintmagasság 67 m
Mivel a verzió 0.14

A Követőállomás [Tracking Station] lévő Kerbál Űrközpont egyik létesítménye a Kerbinen, amely hozzáférést, megfigyelést, törlést, és begyűjtést tesz lehetővé a folyamatban lévő küldetésekhez, bele értve a földet (vagy inkább Kerbint) ért eszközöket és roncsokat. Ebbe nem értendőek bele a balesetet szenvedett vagy más módon végződött küldetések. Az égitestek megfigyelése szintén itt történik.

Az Űrközpontban a Követőállomás egy kerek épület három körbeforgó parabolatányérral amelyek háromszög alakban veszik körbe az épületet. A követőállomás koordinátái közelítőleg 0˚ 07’ 37” D, 74˚ 36’ 19” Ny.

A karrier játékmódban az épület fejlettsége behatárolja a követés szintjét. Az alapszintű épület csak a pályákat teszi láthatóvá. A második szintre emelt épület a már illeszti a különböző kúpszeleteket és egy legalább második szintre emelt Küldetésirányítással lehetővé teszi a pályaváltoztatások manővercsomókkal történő előre tervezését. A harmadik szintre felfejlesztett épület pedig képes követni az ismeretlen testeket.

Használat [Usage]

Kiválasztósáv a megjelenítendő kategóriák kiválasztásához
A követőállomás menüje

A követőállomás fő kijelzője hasonlít a térképnézetre, a fő hozzáadásként egy listával bal oldalon amelyek mutat minden küldetést (űreszközzel, űrsétán lévő kerbonautával vagy kitűzött zászlóval) a játékban. A képernyő tetején egy kiválasztósáv található sok kis ikonnal, amelyet szűrőnek lehet használni a különböző küldetéseknél; alapbeálításban a roncsokat és a zászlókat leszámítva mindent mutat. Egyetlen fajtát a bal egérgombbal lehet kiválasztani, egyéb fajtákat hozzáadni vagy eltávolítani a jobb egérgombbal lehetséges. A kiválasztott test információi és fizikai statisztikái elérhetőek egy jobb-gombos ráklikkeléssel akárcsak a térképnézeten; a járműnek van legénység jegyzéke (ha van legénysége), míg az égitesteknek van egy rövid leírása.

A küldetés kiválasztása után, több lehetősége is van a játékosnak:

  • Fly (repülés) megváltoztatja a nézőpontját a kiválasztott küldetésnek. Ha az egy kerbonauta űrsétán, vagy egy eszköz működő irányító egység, akkor az eszközt is vezethetjük. Még ha nem is lehet irányítani, akkor is át lehet rá váltani, így meg lehet lesni a környezetével egyetemben.
  • Terminate (befejezés) lepusztítja a járművet. Ha a járműnek van legénysége, azok meghalnak és a Űrhajós Kiképzőközpont veszteséglistájára kerülnek. Ez a lehetőség megszűnik, ha a recovery (begyűjtés) lehetséges.
  • Recover (begyűjtés) begyűjti az eszközt és a személyzetét a feladat névsoron „Available” (elérhető) állapotba helyezi. status. Ez a műveletet akkor lehet végrehajtani, ha az eszköz a Kerbin felszínén van és nem mozog. Ilyenkor az összes tudományos eredmény begyűjtésre kerül.

A kezelőfelületen ezen felül a kiválasztósávtól jobbra található egy időgyorsítósáv amin a játékban az időt folyását gyorsítani. A jobb alsó sarokban pedig indítóikonból a megbízatásokat lehet nyomon követni ha karrier játékmódban játszunk.

Aszteroidák

Space Object (Űrtárgy)Unknown (Ismeretlen)
Az ismeret­len test info­-ablakocskája

A követőállomás képes felfedezni az aszteroidákat. A követőállomáson kérdőjellel jelölt „Unknown Object” (ismeretlen tárgy) ikonok jelennek meg periodikusan a Kerbin láthatárán. Egy ilyen ismeretlen tárgy kiválasztása után a Track (követés) gombra klikkeléskor megjelenik az egy ablakocska további információkkal, mint a méretosztálya, a pályagörbéje és a jövőben hogy keresztezi a pályája a Kerbint hatásgömbjét. Az aszteroida láthatóvá válik az űrben - mint „Space Object” (Űrtárgy) - az irányított járművek számára is, és így célnak is kijelölhető a pályamódosításokkor. Ezeket a „kategóriákat” is megtalálhatjuk a kiválasztósáv jobb szélen.

Ahogy az aszteroidát kiválasztják egy Untrack (nem-követés) gomb jelenik meg, amely megszünteti a kis információs ablakot. Ezek az ismeretlen tárgyak eltűnnek, ha messzire kerülnek a Kerbintől.