Two-Stage Lander/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Kétfokozatú Leszállóegység - egy leszállóegység egyetlen küldetésre

A Two-Stage Lander (Kétfokozatú Leszállóegység) egy raktári eszköz amely egy alacsony tömegvonzású égitesten képes az egyszeri leszállásra és újra pályára emelkedésre. Mivel semmilyen RCS képességgel, nem képes megfelelően manőverezni az újracsatlakozáshoz, és mivel az első fokozatával a leszállólábait is elveszti, kifejezetten egyszeri bevetésre való. Mint a leszállóegységek általában a bevetési idején kívül ez is csak egy rakomány amelyet a kívánt égitesthez szállító - és a legénységet visszahozó nagyobb űrhajóval együtt egy még nagyobb hordozórakéta emelhet fel a keringési pályára. A tömege majdnem 12 tonna.

Ez az eszköz egyfajta bemutatódarab, ami demonstrálja a többfokozatú leszállóegységek kialakításának alapvető részleteit. Maga a szerkezet viszonylag kevéssé hatékony, egy többször használatos egyfokozatú egységgel is helyettesíthető, de a kialakításának megismerése hasznos, mielőtt a Tylo jellegű nagy tömegvonzású égitestekre próbálunk küldetést tervezni.

Leírása

Légy az első, aki zászlót tűz a kedvenc holdjára ezzel a nagyon érzékeny és többnyire túlélőképes Leszállóegységgel. Az első fokozat a leszállítja a felszínre, majd le lehet választani a felszálláshoz. A hordozóeszköz és a visszatérőjármű külön kapható. Legjobban alacsony tömegvonzású légkörmentes környezetben használható.

Squad

Képességek

A Two-Stage Lander Δv költségvetése 2,1 km/s - 1,3 km/s az alsó fokozatban és 0,8 km/s a felső fokozatban. Ez alapvetően elég a leszálláshoz a Kerbol rendszer legtöbb égitestén, de a visszaemelkedéshez már kevésnek bizonyul a nehezebbek esetén. Ha a leszálláskori hajtóanyag-megtakarításhoz ejtőernyővel szereljük fel, akár a Duna is meglátogatható vele.