Vernor Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Vernor Engine
Az alkatrész képe
által
Reaction Systems Ltd

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 150,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,08 t [N 1]
Légellen­állás 0.01 [N 1]
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 15 m/s
Kutatás Tech tree large control.png Specialized Control
Nyitóár 1 800 Funds
Mivel a verzió 0.24
Alkatrész­fajta vernorEngine.cfg
Max. tolóerő (1 atm) 6,46 kN
(vákuum) 12,00 kN
Isp (1 atm) 140 s
(vákuum) 260 s
Fogyasztás 0,94 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés Nem
Tolóerő­vektorok 1 ([[Terminology/hu#Zenit [Zenith]|zenit]])

  1. 1.0 1.1 A játék ezt fizikamentes alkatészként kezeli.

A Vernor Hajtómű [Vernor Engine] egy RCS fúvóka amely nagy rakétahajtóművekhez hasonlóan üzemanyagot és oxidálószert fogyaszt, nem pedig egykomponensű hajtóanyagot. Viszont a szokásos változtatható teljesítményű reakciós hajtóművekkel ellentétben, a Vernor Hajtóművet a Reakciós Irányító Rendszer irányítja. A termék leírásában a hivatalos neve VR-N1ER Veer-Governor.

Felhasználás

Mivel a SAS bekapcsolt állapotában használja az RCS-t, a hajtóművek változó teljesítményükkel szüntetik meg a pörgést.

Összehasonlítva a hagyományos RCS hajtóművekkel, ez a hajtómű magasabb fajlagos impulzussal rendelkezik amely akár a nehéz járművek irányítását tszi lehetővé akár a légkörön belül is, amely hasznos felemelkedésnél és leszállásnál is. A tolóereje tizenkétszerese azoknak a hagyományos hajtóművekének, így még a nagyobb járművek stabilizálása is megoldható néhány hajtóművel. Viszont hátránya, hogy mivel üzemanyag-oxidálószer párossal működik, ezeknek a hajtóanyagoknak az áramlása szabja meg ezeknek az alkatrészeknek az elhelyezését. Közvetlenül a hajtóanyagtartályokra, vagy ezekkel az összeköttetést biztosító alkatrészekre kell ezeket elhelyezni.

Az elnevezése a Vernier hajtóműre játszik, amely egy való életben is használnak a járművek irányítására.

Termék leírása

A VR-N1ER Veer-Governor, vagy "Vernor" Hajtómű egy szintmagasság-szabályozó fúvóka. Ezeket a motorokat az RCS irányítórendszeréhez kötötték, de Üzemanyag+Oxidálószer keverékkel működik, amely jelentősen erőtejesebb é teszi az egykomponensű hajtóanyaggal működő RCS fúvókáknál. Igaz, ez összehasonlítva igazán terjedelmessé teszi, és csak egyetlen fúvóka néz kifelé, de a többség egyetért azzal, hogy ez egy elfogadható áldozat a vele járó további tólóerőért.

Hívatkozások