Wernher von Kerman/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Wernher von Kerman
Híres rakétatudós
Híres rakétatudós
Szakma: Az Űrközpont Kuta­tási és Fejlesztési Részlegének Vezetője (KSC Head of Research & Development)

Wernher von Kerman egy híres rakétatudós az űrközpontban aki a rakétaépítést oktatja az első leckében - "Construction Basics" („Az Építés Alapjai”). Wernher szintén megjelenik a karrier játékmód esetén a Tudományos Adattár [Science Archives] menüben, mint a Kutató és Fejlesztő Intézmény képviselője. Ő Gene Kerman mellett egyike a játékban megjelenő hivatalosan is megnevezett személyiségeknek az „eredeti három” kerbonaután (Jeb, Bill és Bob) túl.

Wernher személyisége alkalmanként önimádó, ahogy felemlegeti a hírnevét és a játékost mint a „egy fiatalabb, tapasztalatlanabb, és jelentősen kevésbé híres változata” ["a younger, less experienced, considerably less famous version"] magának, von Kermannak. Ismert arról hogy forgatja a szemeit a játékos „érdekes” ["interesting"] választásaikor.

A Steam Cserekártyája [Steam Trading Card] azt mondja: "Well, in theory it should have worked." („Jó, elméletben működött volna”)

Való világi megfelelője

Teljesen nyilvánvalóan Wernher von Braun ihlette a karakterét, aki a „Rakétatudomány Atyja”, egy német tudós, akit a második világháború végén az amerikai titkosszolgálat a Gémkapocs Hadművelet során gyűjtött be, és nagyban hozzájárult az USA erőfeszítéseihez a Szovjetunióval folytatott űrverseny során.

Wernher von Kerman az űrközpont vezető tudósa, ahogy Wernher von Braun volt a NASA-nál; de a hasonlóságok itt véget is érnek. Az igazi Wernher von Braun nem volt ismert a kérkedéséről, von Kermannal ellentétben. Ezen felül von Kerman bajszot és szemüveget visel, miközben von Braun mindig borotvált volt és nem viselt szemüveget.

Galéria