List of mods/hu

From Kerbal Space Program Wiki
< List of mods
Revision as of 10:44, 28 December 2017 by NWM (talk | contribs) (Frissítve)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Ez egy nem teljes lista, és nem is próbálhat teljes lenni.

Ez egyfajta ízelítő a Kerbal Space Program-hoz jelenleg meglévő kiegészítőknek (avagy modoknak). Minden ember ízlése más, így mindenki válassza ki a neki megfelelő csomagokat.

Jelölés :

 • Tech Tree Icon.svg : Ez a kiegészítő nem használ karrier játékmód függő elemeket, vagy ezeket az alapértelmezett technológiafába illesztették, így a karriered építése közben is szabadon illesztheted-használhatod-eltávolíthatod ezeket (az alkatrészfüggőség itt is érvényes!).
 • New technology tree node icon.svg : Ez a kiegészítő a karrier játékmód technológiafájába új technológiát illeszt, a helyzet árnyaltabb.
 • Modified technology tree.svg : Ez a kiegészítő a karrier játékmód technológiafáját erőteljesen módosítja, ami miatt telepítés után ajánlott új játszmát kezdeni, és a többi kiegészítővel korlátolt az összeférhetősége.
 • Unknown technology tree modifications.svg : Nem tudjuk, segíts a wikinek ha lehet!
Valósághűség
Olyan kiegészítők, amelyek a játék működését közelebb hozzák a valós világ kihívásaihoz - telepítsd ezeket, ha még nagyobb kihívásra vágysz!
Ferram Aerospace Research (FAR) (1.3.x)
Tech Tree Icon.svg
Drasztikusan megnöveli a légköri repülés valósághűségét. Ezzel a kiegészítővel messze nehezebb lesz a repülőgép kiegyensúlyozása, és messze nehezebb lesz repülni vele! Átesés, hangsebesség közeli aerodinamikai hatások - és még egy sor olyan dolog, amely igazán megfűszerezi az igazi repülőgépmágusok életét!
Deadly Reentry (1.3.1)
Tech Tree Icon.svg
A légkörben való haladáskor fellépő hőhatásokat és a mechanikai terheléseket-károsodásokat magasabb szinten szimulálja. Ezzel a kiegészítővel egy durva visszatéréssel elégetheted az űreszközödet. A kiegészítő tartalmaz néhány hőpajzsot is. Ezen felül természetesen lehetőséget ad arra, hogy a mechanikai károsodásokat az űrsétán a kerbálok kijavítsák.
RemoteTech (1.3.1)
Unknown technology tree modifications.svg

Ez a pompás kiegészítő házhoz szállítja a távközlés minden nehézségét. Ha szeretnéd egy kicsit átélni, hogy milyen nehézségeket okoz a távközlés egy űrprogram számára, ez a te kiegészítőd!

 • A távvezérelt eszközöknek hatósugáron belül kell lenniük, és az irányítónak rálátással kell rendelkeznie az eszközre!
 • Hasonlóan a tudományos eredményeidet is csak ilyen feltételek mellett lehetséges továbbítani.
 • A távkapcsolatban az információ fénysebességgel terjed, amely késedelmet okoz (roppant megnehezíti a távoli szondáid irányítását)!
- Építsd ki a távközlési hálózatodat távközlési műholdak hálózatával, hogy úrrá lehess a helyzeten!
Hozzá javallott kiegészítő: k-Os (kOS) vagy egyéb távvezérelt eszközök programozását lehetővé tevő kiegészítők (ha nem félsz a programozástól), vagy autópilóták.
Tac Life Support (1.3.1)
Unknown technology tree modifications.svg
A kerbálokat élőlénnyé lépteti elő, élettani szükségletekkel: élelem víz, oxigén és némi áram is szükséges ezentúl a kerbáljaid számára az életben maradáshoz a küldetések során. Újabb nehézség amivel megküzdhetsz!
Better Than Starting Manned (1.1.2)!Modified technology tree.svg Némileg valósághűbbé próbálja tenni technológiai előrehaladást, azzal, hogy szondamagokkal lehet csak kezdeni, és csak később lehet kerbálokkal a világűr felé venni az irányt, valamint egyéb változtatások.
Működéskiterjesztés
Olyan kiegészítők, amelyek elsősorban nem a játék működését befolyásolják, hanem újabb valósághű működési lehetőségekkel növelik a valósághűséget és játékélményt, azzal, hogy segítségükkel olyan dolgokat csinálhatsz, amelyek a valós életben előfordulnak, de az alapcsomag nem ad lehetőséget.
Kerbal Inventory System (KIS) (1.3.1)Tech Tree Icon.svg A KIS lehetőséget ad a kerbáloknak rengeteg apróbb alkatrész az járművekről való leszerelésére, elvitelére, felrakására illetve konténerekben való tárolására. És ha még ez sem lenne elég egy egész építőkészletet tartalmaz helyszínen kiépíthető csatlakozásokhoz.
Kerbal Attachment System (KAS) (1.3.1)Tech Tree Icon.svg A KAS hozzáad a játékhoz egy csörlő rendszert elektromágnessel, horgonnyal, csatalakozókkal, amik segítségével, anyagokat mozgathatsz illetve a csatlakozókkal összekötött járműveid közt kényelmesen pumpálhatsz át hajtóanyatagot. A KIS kiegészítő szükséges hozzá!
ScanSat. (1.3.1)New technology tree node icon.svg Egy kiegészítő, amelynek segítségével a szondáid képessé válhatnak az égitestek feltérképezésére! Feltérképezik a felszínt, annak lejtőit, tájegységeit és megjelölik a rendhagyó képződményeket (anomáliákat). Az elkészült térkép kiértékelhető, és a feltérképezettség szintjétől függően tudománypontokat ad, ezen felül a térkép nagy segítséget jelenthet a küldetéseid leszállási területének kiválasztásakor. Az ISA Mapsat méltó utóda.
Infernal Robotics (1.1.2)!
Unknown technology tree modifications.svg
Laza és mozgatható csapokat, munkahengereket, síneket és működtetésükhöz szükséges egyszerű kezelőfelületet ad a játékhoz. Ezzel a kiegészítővel csapóajtókat, robotkarokat vagy akár lépegetőket is készíthetsz.
Firespitter propeller plane and helicopter parts. (1.0.4)!
Tech Tree Icon.svg
Egy kiegészítő, amelynek működő propellereket és rotorokat ad a játékhoz, köztük néhány elektromos hajtásút is. Ezen felül néhány interaktív belsejű kabin, szárnyak, és futóművek - köztük úszótalpak - növelik az alkatrészkínálatot. Viszonylag sok alkatrészt tartalmaz a csomag, úgyhogy ha tetszenek a helikopterrotorok, de nem akarsz belefulladni a számodra szükségtelen alkatrészekbe, csak töröld a számodra fölöslegesnek talált alkatrészeket. Támogatja a FAR kiegészítőt.
Hooligan Labs Airships, Submarine Parts. (1.3.1)
Tech Tree Icon.svg
Két kiegészítő, az egyik segítségével a levegőben lebegő léghajókat építhetsz, a másik segítségével tengeralattjárókat építhetsz, amelyekkel a tengerek mélyére tekinthetsz be.
Kezelőfelületi kiegészítők
Olyan kiegészítők, amelyek a játék működését nem befolyásolják, hanem a kezelőfelülethez adnak hozzá egy-egy menürendszert, amellyel a játék kezelése gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb lesz, illetve további információkat szolgáltatnak.
Kerbal Alarm Clock (KAC) (1.3.x)
Tech Tree Icon.svg
Ez a csoda-ébresztőóra különböző helyzetekre történő riasztások előre programozásra ad lehetőséget, a megfelelő időben megállítva ezzel az időgyorsítást. Roppant hasznos az időgyorsításból adódó túlszaladások megakadályozására, és szinte megkerülhetetlen, mikor nagyszámú eszköz kering a rendszerben. Ezen felül rendelkezik egy egyszerű ideális bolygóközi átszállást számoló képességgel - természetesen ehhez is lehet riasztást rendelni.
TAC Fuel Balancer (1.3.1)
Tech Tree Icon.svg
Nagyban leegyszerűsíti és megkönnyíti az erőforrások átvitelét és kiegyensúlyozását.
Crew Manifest (1.2.x)!
Tech Tree Icon.svg
A legénység kezelését egyszerűsítő kiegészítő.
Kerbal Engineer Redux (KER) (1.3.x)
Tech Tree Icon.svg
Az építés közben fontos információkat szolgáltat (Δv minden fokozatra, TWR, ISP) a kiválasztott égitest paramétereinek függvényében (figyelembe veszi a légköri viszonyokat is!), valamint információkat szolgáltat repülés közben is.
Vessel Orbital Informational Display (VOID unvoided) (1.3.1)
Tech Tree Icon.svg
Ez előző kiegészítőhöz hasonló, nagyrészt annak leszármazottja, már az építés közben is biztosít némi információt (Δv, TWR...), de elsősorban a küldetésre összpontosít, és valamivel jobban van a képernyőbe illesztve.
Transfer Window Planer (1.3.1)
Tech Tree Icon.svg
Egy az égitestek közti átrepüléshez tartozó ideális indítási időpontot kiszámító eszköz.
Maneuver Node Evolved (1.3.1)
Tech Tree Icon.svg
Egy a manővercsomók pontosabb kezelését segítő eszköz.
Docking Port Alignment Indicator (1.3.1)
Tech Tree Icon.svg
Egy egyszerűen használható a csatlakozási manővert elősegítő kijelzőt adó kiegészítő, amely a csatlakozási távolságban magától felugrik. Jelzi a csatlakozókapuk tájolását is, ezzel nagyban megkönnyíti a többkapus csatlakozást.
Autópilóta rendszerek
Olyan kiegészítők, amelyek képesek bizonyos manőverek végrehajtására a játékos közvetlen irányítása nélkül.
MechJeb. (1.1.2)!Tech Tree Icon.svg Egy népszerű kiegészítő amely igencsak kiterjedt szolgáltatásokat képes nyújtani.
 • Teljes autópilóta rendszerek. Mindegyik a technológiafa vívmányai közt fejleszthető.
  • Teljes számítás az építkezés (Δv, TWR...) és a küldetés közben, és az űrrepülés során sokfajta információt szolgáltat (hajók, pályák, célpontok, égitestek...)
  • A manővercsomók finomhangolása és végrehajtása, menet közbeni iránytartás (Prográd, retrográd, csomóirány , hajó irány és így tovább)
  • Önálló leszállás, felszállás és csatlakozás.
kOS-Scriptable-Autopilot-System (kOS). (1.3.x)Tech Tree Icon.svg Egy igazán komoly kiegészítő, programozási vénával megáldott játékosoknak. Kellő gyakorlattal bíró programozó a megfelelő program megírásával akár egy kisebb küldetést is képes a utólagos beavatkozás nélkül végrehajtatni. Kifejezetten hasznos lehet a RemoteTech alkalmazása esetén.
A nagy alkatrészcsomagok
Megszokott alkatrészek széles választéka egy nagy csomagban...
B9 Aerospace Pack (1.3.1)
Unknown technology tree modifications.svg
Az űrrepülőgépek építéséhez felhasználható alkatrészcsomag. Általában nagyobb alkatrészekkel dolgozik, mint az alapcsomag, amely azonos méreteknél kevesebb alkatrészt és egyszerűbb szerkezetet jelent. A FAR támogatott.
KW Rocketry (1.3.1)
Unknown technology tree modifications.svg
Egy főleg a rakéták építéséhez felhasználható alkatrészeket tartalmazó nagyobb csomag. A modellek a valóságos alkatrészeket mintázzák.
NovaPunch Continued (1.3.1)
Unknown technology tree modifications.svg
Egy másik nagyobb csomag, amelyik a rakéták építéséhez felhasználható alkatrészeket tartalmaz.
Csalás, szerkesztés
HyperEdit (1.3.1)Tech Tree Icon.svg A hajódat akárhova áthelyezheted vele egy csepp hajtóanyag felhasználása nélkül, valamint egyéb dolgokat is módosíthatsz a segítségével. Hasznos lehet az eszközök tesztelésénél, de gyenge akaratú kezekben hazavághatja a karrier módú játszmát.
OAR (1.3.1)
Unknown technology tree modifications.svg
Légkört adhatsz olyan a bolygókhoz és holdakhoz, amelyeknek nincsenek atmoszférája.