Eve/nl
Eve is de tweede planeet van het Kerbolsysteem en is het tweede grootste hemellichaam dat rond Kerbol zweeft. Eve heeft een paars uiterlijk en heeft een kleine maan, een asteroïde genaamd Gilly.]] from Kerbol and is the second largest body orbiting it. It is purple in appearance. It has one small moon, a captured asteroid called Gilly.
Eve is het dichtsbijzijnde hemellichaam ten opzichte van Kerbin (met uitzondering van de twee manen van Kerbin) en is het makkelijkst te berijken doordat het de minste delta-V (snelheidspotentieel) van een raket vereist. Doordat Eve ongeveer even groot is als Kerbin kent het een sterke zwaartekracht, maar Eve heeft daarnaast ook een dikke atmosfeer die landing en atmosferische remmanoeuvres gemakkelijk maken. Retour afzender is echter vanwege de atmosfeer bijna onmogelijk en de weg terug naar omloop geeft de grootste delta-V belasting van alle hemellichamen met een solide oppervlakte.
Contents
Topografie
Eve heeft verschillende oceanen en grote, voornamelijk plaate continenten met enkele bergen. In het westelijk halfrond bevindt zich een duidelijk zichtbare en zeer grote krater. De oppervlakte heeft het meeste weg van paarse zandduinen. |
Atmosfeer
Eve's atmosfeer begint op 97.5 kilometer en is extreem dik. Op 11,250 meter is de atmosfeer al even dik als de atmosfeer op zeeniveau op Kerbin, en ze stijgt tot vijfmaal deze waarde op zeeniveau op Eve. Binnen Eve's atmosfeer lijkt de lucht paars, maar tijdens zonsopkomst en -ondergang lijkt de lucht groen, wat wijst op een hoge concentratie Jodium in de lucht.
Natuurlijke satellietenEve heeft slechts één natuurlijke satelliet, een kleine asteroïde genaamd Gilly. Gilly beweegt zich een een excentrische omloop in een helling rondom Eve. Gilly is het kleinste hemellichaam in het Kerbolsysteem. OmloopeigenschappenEen Geosynchrone omloop van eve vereist een hoogte van10373.195 km en een snelheid van 858.95 m/s. Voor een semisynchrone omloop is een hoogte van 6275.676 kmboven Eve nodig, met een snelheid van 1082.2 m/s. Referentieframes
Afbeeldingen
Wijzigingen
Notes
|