Time warp/nl

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
3 green arrows indicate 10× non physical time warp

Time warping Staat de speler toe om de in-game tijd sneller te laten verlopen, bijvoorbeeld bij langzame versnelling of interplanetaire missies. De pijlen boven de MET/Mission elapsed time (Tijd sinds begin van de missie) laten zien hoeveel Time-warp er is. Bij normale instellingen wordt de time-warp vergroot met "." en verkleind met ",". Bij verandering van time-warp wordt er in het midden-boven van het scherm aangegeven hoeveel het wordt.

Fysische Time Warp

Fysische time warp probeert nog steeds de physics (natuurkundige regels) op het geladen voertuig toegepast, dus ook de wrijving en versnelling worden berekend. Wanneer je in de ruimte zit en Fysische time warp aan wilt zetten, doe je hetzelfde als bij time warp, maar dan moet je "Alt" ingedrukt houden. Omdat dit zeer complex is en erg zwaar is voor the CPU, is 4x de maximum.

Let op! Fysische time warp can leiden tot onnauwkeurigheden in fysische berekeningen, mogelijk tot gevaar van je voertuig. Dit is vooral waar bij hogere fysische warp snelheden en complexe voertuigen.

Normale Time Warp

Normale time warp stopt alle fysische berekeningen, behalve die van zwaartekracht en botsingen. Dit staat toe om time warp snelheden tot wel 100 000x. en can niet worden toegepast zolang het voertuig wordt onderworpen aan andere krachten dan zwaartekracht en botsingen. Dan is alleen fysische time warp beschikbaar, dit gebeurt bijvoorbeeld als:

  • Het voertuig binnen de atmosfeer is, behalve als i.e. geland is.
  • Als minstens een motor kracht levert.
  • Als een SAS of een Commando module een kracht levert
  • Als het voertuig rijd, of over de oppervlakte beweegt (bijvoorbeeld een rover)

Als zij effect, is het mogelijk om een rotatie met normale time warp te stoppen. De volgende normale time warps zijn beschikbaar: 5x, 10x, 50x, 100x, 1000x, 10000x en 100000x. Maar voor een hogere time warp is een bepaalde hoogte nodig
(Zie tabel hieronder (geld alleen voor Kerbin))

Doorspoelen Minimumhoogte
Elk
5× 70 000 m Expression error: Unrecognized punctuation character "[".
10× 70 000 m Expression error: Unrecognized punctuation character "[".
50× 70 000 m Expression error: Unrecognized punctuation character "[".
100× 120 000 m Expression error: Unrecognized punctuation character "[".
1 000× 240 000 m Expression error: Unrecognized punctuation character "[".
10 000× 480 000 m Expression error: Unrecognized punctuation character "[".
100 000× 600 000 m Expression error: Unrecognized punctuation character "[".