Difference between revisions of "Liquid fuel/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
(made /elkészült)
 
m (A kapcsolatba hozható tartály és hajtómű fajták)
Line 3: Line 3:
  
 
== <span id=" Associated container and engine types"> A kapcsolatba hozható tartály és hajtómű fajták </span> ==
 
== <span id=" Associated container and engine types"> A kapcsolatba hozható tartály és hajtómű fajták </span> ==
Míg a folyékony hajtóanyag tartályok tárolnak mind folyékony üzemanyagot és  oxidálószert, addig a repülőgéptörzs csak folyékony üzemanyag tárolására szolgál. A [[Liquid fuel engine|rakéta hajtóművek]] folyékony üzemanyagot és oxidálószert használnak 9:11 arányban. Az [[Oscar-B Fuel Tank/hu|Oscar-B hajtóanyag tartály]] kivételével az összes folyékony üzemanyag tartály ebben az arányban tárolja a folyékony üzemanyagot és az oxidálószert. A [[Jet engine/hu|sugárhajtóművek]] beszívott levegőt használnak, 1 egység folyékony üzemanyaghoz 15 egység beszívott levegőt használva fel.
+
Míg a folyékony hajtóanyag tartályok tárolnak mind folyékony üzemanyagot és  oxidálószert, addig a repülőgéptörzs csak folyékony üzemanyag tárolására szolgál. A [[Liquid fuel engine|rakéta hajtóművek]] folyékony üzemanyagot és oxidálószert használnak 9:11 arányban. Az [[Oscar-B Fuel Tank/hu|Oscar-B hajtóanyag tartály]] kivételével az összes folyékony hajtóanyag tartály ebben az arányban tárolja a folyékony üzemanyagot és az oxidálószert. A [[Jet engine/hu|sugárhajtóművek]] beszívott levegőt használnak, 1 egység folyékony üzemanyaghoz 15 egység beszívott levegőt használva fel.
  
 
== <span id="Flow and transfer"> Áramlás és átvitel </span> [Flow and transfer] ==
 
== <span id="Flow and transfer"> Áramlás és átvitel </span> [Flow and transfer] ==

Revision as of 15:11, 1 May 2014

Liquid fuel
Folyékony Üzemanyag
Liquid fuel
Egy LV-909 folyékony üzemanyagot éget oxidálószerrel
Sűrűség 5 kg/l
Áthelyezhető Igen
Áramlás módja Szomszédos
Költség 0.8 Funds/l
0.16 Funds/kg
Mivel a verzió Ismeretlen

A folyékony üzemanyag [Liquid fuel] [jet fuel], egy nyersanyag amelyet a hajtóművek meghajtására használnak oxidálószerrel vagy levegővel a hajtómű fajtájától függően. A tárolására folyékony hajtóanyag tartályok [Liquid fuel tank] vagy repülőgéptörzs [Fuselage] szolgál.

A kapcsolatba hozható tartály és hajtómű fajták

Míg a folyékony hajtóanyag tartályok tárolnak mind folyékony üzemanyagot és oxidálószert, addig a repülőgéptörzs csak folyékony üzemanyag tárolására szolgál. A rakéta hajtóművek folyékony üzemanyagot és oxidálószert használnak 9:11 arányban. Az Oscar-B hajtóanyag tartály kivételével az összes folyékony hajtóanyag tartály ebben az arányban tárolja a folyékony üzemanyagot és az oxidálószert. A sugárhajtóművek beszívott levegőt használnak, 1 egység folyékony üzemanyaghoz 15 egység beszívott levegőt használva fel.

Áramlás és átvitel [Flow and transfer]

A folyékony üzemanyag az érintkező tartályok között szabadon áramolhat, egymástól távol lévő tartályokat külső hajtóanyag vezetékkel lehet összekötni. Viszont vezetékek nélkül is lehetséges köztük az üzemanyag átvitel - kézileg.

Hajó irányultsága [Real world equivalent]

Bár nincs hivatalos megfelelője, de valami hasonló lehet, mint a mi világunk finomított kerozin alapú rakéta-hajtóanyagai, mint amilyen az RP-1. Viszont az ilyen üzemanyagok lényegesen több oxidálószert igényelnek (1:2 feletti arányban!) [1][2]

Lásd még

Hívatozások

  1. Russian/Ukrainian space-rocket and missile liquid-propellant engines
  2. U.S. space-rocket liquid propellant engines