Recovery/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Recovery icon.png

A begyűjtés [recovery] az az eljárás mikor Kerbin felszínén lévő eszközt [craft] eltávolítására és visszahozására utasítjuk a földi személyzetet. Lénygében ez a sikeres és jövedelmező módja a rendszerint egy indítással kezdődő küldetések befejezésének - egy felszínbe történő becsapódás, vagy a Követőállomásban történő befejezés [Terminate] a tudományos eredmények és a kerbonauták elvesztését jeleni, a begyűjtésnél viszont a legénység visszajut az Űrhajós Kiképzőközpontba.

Begyűjtés végrehajtása

A szintmagasság műszer felett megjelenő gomb

Ahhoz, hogy a begyűjtés kiválasztható menüpont legyen, az adott eszköznek stabil helyzetben kell lennie a Kerbin felszínén. Ez lehet talajon való stabil megállapodás, vagy lebegés a víz felszínén, de nem lehet a felszínen való közlekedés, gurulás, vagy a levegőben való repülés, ejtőernyős leereszkedés. Ha az eszköz már eben az állapotban van, akkor az egérmutatót a magasságjelzőre mozgatva a megjelenő zöld "RECOVER VESSEL" feliratú gombra kell klikkelni. Ezzel a játék visszadob minket az Űrközpont menübe, és megmutatja a begyűjtés eredményét.

A megfelelő helyzetben lévő járművet a Követőállomás menüjéből is be lehet gyűjteni. Ha kiválasztott jármű esetében lehetséges, akkor a begyűjtés ikonja a bal-alsó sarokban élénk színre válással jelzi hogy választható lehetőség lett.

A normális eszközökhöz hasonlóan a géproncsokat és a kerbálokat is be lehet gyűjteni.

Eredmények [Results]

A begyűjtésnek a következő kedvező hatásai vannak a játékban:

Néhány szerződés megköveteli hogy az adott eszköz begyűjtésre kerüljön. Ha egy ilyen küldetésen minden előbbi feltétel teljesült, a begyűjtéssel azonnal megkapjuk a szerződésben megígért jutalmat.