SC-9001 Science Jr./hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
SC-9001 Science Jr.
Az alkatrész képe
Érzékelő által
Experimental Engineering Group

Méret 1,25m
Költség (teljes) 1 800,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,20 t
Légellen­állás 0.2-0.3
Max. Höm. 1200 K
Volume  ?
Ütésállóság 6 m/s
Kutatás Basic science.png Basic Science
Nyitóár 5 500 Funds
Mivel a verzió 0.22
Alkatrész­fajta materialBay.cfg
Kísérlet Anyagtanulmány
Áramfelvétel Nincs

Az SC-9001 Science Jr. egy tudományos kísérletek elvégzéséhez és ezzel a tudománypontok (⚛) gyűjtéséhez használt eszköz, amely használható mind a világűrben, mind az égitesteken. A karrier és a tudomány játékmódban a technológiafa 1. szintjén lévő Műszaki Tudományok 101 [Engineering 101] kifejlesztésével válik elérhetővé.

Felhasználás

A műszer belseje

Ez egy fejlettebb tudományos mintavevőegység. Ezt az mintavevőegységet mind cselekvéscsoporton keresztül, mind a borításra történő jobb-klikkeléssel működésbe hozhatjuk. A felugró menüben az Observe Materials Bay melletti gombra klikkelve történik meg a kísérlet. Ez után a szokásos Reset Experiment (Kísérlet törlése), Keep Data (Adatok megőrzése), és a Transmit Data (Adatok Átsugárzása) lehetőségekből választhatunk. Ahogy a Mystery Goo™, ez is csak egyszer használható kísérletre, és az adatok átsugárzása után csak a MPL-LG-2 Mozgatható Feldolgozólaboratórium segítségével történő megtisztítással, vagy egy tudós segítségével egy űrsétán történő helyreállítással lehet újra használható állapotba hozni. Egy adott égitesten csak a tájegységtől függ a kísérlet eredménye. A szintmagasságtól és a helyzettől függően nem ad újabb eredményt, viszont minden környezetben használható.

Termék leírása

A SC-9001 egy élvonalbeli öntartó laboratórium. Eltűnődtél már azon mi történik a nulla G-nél? Vagy latolgattad már az igazán lényeges kérdéseket. Ez és miegymás történik ha kiteszem ezt a szigorú csillagközi sugárzásnak vagy a kíméletlen vákuumnak? Egy hízelgő írótömb jár hozzá. 4-8 éveseknek ajánlott. A benne lévő kis alkatrészek miatt nem való kis gyerekeknek.

Érdekességek

  • Ha homokozó [sandbox] játékmódban használod, akkor a mérésre adott üzenet: "I don't think we are getting much done here" ("Nem hiszem, hogy sokat nyerük itt") stb.
  • A 9001-es szám hivatkozás a HAL 9000-re a 2001: Űrodüsszeia filmből. Ezt némileg megerősíteni látszik a magasan a Jool felett történő kísérletre adott válasz is. Ezenfelül, a működő egységre nagyítva egy olyan vörös pötty látható, mint amilyen a HAL-é volt a filmben.