Difference between revisions of "Double-C Seismic Accelerometer/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
m (Blanked the page)
m (Reverted edits by Rocketing Rudolph (talk) to last revision by NWM)
 
Line 1: Line 1:
 +
{{:Double-C Seismic Accelerometer/Box}}
 +
A '''Double-C Szeizmikus Gyorsulásmérő [Double-C Seismic Accelerometer]''' a jármű gyorsulásának a nagyságát méri. A [[career/hu|karrier]] és a [[science mode/hu|tudomány játékmódban]] az [[Electronics/hu|Elektronika]] [Electronics] tudománycsomó megnyitása adja meg, amely a [[technology tree/hu|technológiafa]] 7. szintjén található.
  
 +
== Felhasználás ==
 +
Egy [[lander/hu|leszállóegységhez]] csatolva ezzel az [[environmental sensor/hu|érzékelővel]] tudományos kutatást lehet végezni, valamint felhasználható arra, hogy a felszálláskor és a leszálláskor a szemmel tartható legyen a gyorsulás, amely segítségével hatékonyabban, kevesebb hajtóanyag elhasználásával vezethetjük az űreszközünket. A Double-C g-ben mérve 4 tizedes pontossággal mutatja a gyorsulást, amely lényegesen nagyobb pontosság, mint amilyent a [[navball/hu|navigációs gömb]] g-mérője mutat. A Double-C Szeizmikus Gyorsulásmérővel becsülhető a szükséges sebesség eléréséhez szükséges idő.
 +
 +
Ráadásul ezzel a műszerrel akár az [[craft/hu|űrjármű]] pillanatnyilagi tömegét is "mérni" lehet, ismerve a jármű tolóerejét felhasználva [[w:hu:Newton törvényei|Newton második törvényét]]. A becsléshez a nem pörgő hajón kapcsold be a gyorsulásmérőt és adj teljes gázt.
 +
 +
<math style="float:left;padding:.5em;">m=\frac{F}{a}</math>
 +
{|
 +
|Az adott erő ''F'' a [[engine/hu|hajtóművek]] által termelt tolóerő, az ''a'' a gyorsulásmérő által mutatott gyorsulás értéke, az ''m'' az ezek hányadosából kapott tömeg értéke. Érdemes megfigyelni, hogy az űrjármű gyorsulása hogyan növekszik, ahogy a hajtóművek működése közben veszít a tömegéből. Ebből ki lehet találni, hogy ezek az értékek csak pillanatnyilag érvényesek. Nos ezt csak érdekességként lett megemlítve, ugyanis a jármű tömegét a [[map view/hu|térképnézeten]] vagy a [[Tracking Station/hu|követőállomáson]] lényegesen egyszerűben megnézhetjük.
 +
|}
 +
 +
A műszer által mérhető adatok megnézéshez a jobb-ráklikkésre felugró menüben a '''''Toggle Display''''' lehet ki-be-kapcsolni a műszert. Fontos tudni, hogy a gyorsulásmérő bekapcsolt állapotban 0,0075 [[Electric charge/hu|elektromos töltést]] fogyaszt másodpercenként (0,45&nbsp;{{Mark|echu}}/perc azaz 27&nbsp;{{Mark|echu}}/óra). A felugró menüben, ha egy égitest felszínén állunk, az '''''Log Seizmic Data''''' melletti gombra klikkelve történik meg a mérés. Ilyenkor a szokásos '''''Reset Experiment''''' ''(Kísérlet törlése)'', '''''Keep Data''''' ''(Adatok megőrzése)'', és a '''''Transmit Data''''' ''(Adatok Átsugárzása)'' lehetőségekből választhatunk.
 +
 +
== Termék leírása ==
 +
{{Quote
 +
|Ez az eszköz egy hihetetlenül érzékeny érzékelőt tartalmaz, amely megfelelően van rögzítve egy merev felszínhez, érzékeli és rögzíti a pontos szeizmikus tevékenység adatait. A gyorsulásmérő repülés közben is működik, így a Double-C gyorsulásmérőként is használható a repülés időtartama alatt. A garancia rázkódás vagy légüres térnek történő kitevés esetén érvényét veszti!|manufacturer=P
 +
}}
 +
<br>
 +
== Lásd még ==
 +
[[w:hu:Gyorsulásmérő|Gyorsulásmérő]] a wikipédián
 +
 +
{{Parts}}
 +
[[Category:Environmental sensors/hu]]

Latest revision as of 18:46, 17 March 2017

Double-C Seismic Accelerometer
Az alkatrész képe
Érzékelő által
Probodobodyne Inc

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 6 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,01 t [N 1]
Légellen­állás 0.2 [N 1]
Max. Höm. 1200 K
Volume  ?
Ütésállóság 8 m/s
Kutatás Electronics.png Electronics
Nyitóár 8 200 Funds
Mivel a verzió 0.18
Alkatrész­fajta sensorAccelerometer.cfg
Kísérlet Szeizmikus Megfigyelés
Áramfelvétel 0.0075 ⚡/s

  1. 1.0 1.1 A játék ezt fizikamentes alkatészként kezeli.

A Double-C Szeizmikus Gyorsulásmérő [Double-C Seismic Accelerometer] a jármű gyorsulásának a nagyságát méri. A karrier és a tudomány játékmódban az Elektronika [Electronics] tudománycsomó megnyitása adja meg, amely a technológiafa 7. szintjén található.

Felhasználás

Egy leszállóegységhez csatolva ezzel az érzékelővel tudományos kutatást lehet végezni, valamint felhasználható arra, hogy a felszálláskor és a leszálláskor a szemmel tartható legyen a gyorsulás, amely segítségével hatékonyabban, kevesebb hajtóanyag elhasználásával vezethetjük az űreszközünket. A Double-C g-ben mérve 4 tizedes pontossággal mutatja a gyorsulást, amely lényegesen nagyobb pontosság, mint amilyent a navigációs gömb g-mérője mutat. A Double-C Szeizmikus Gyorsulásmérővel becsülhető a szükséges sebesség eléréséhez szükséges idő.

Ráadásul ezzel a műszerrel akár az űrjármű pillanatnyilagi tömegét is "mérni" lehet, ismerve a jármű tolóerejét felhasználva Newton második törvényét. A becsléshez a nem pörgő hajón kapcsold be a gyorsulásmérőt és adj teljes gázt.

Az adott erő F a hajtóművek által termelt tolóerő, az a a gyorsulásmérő által mutatott gyorsulás értéke, az m az ezek hányadosából kapott tömeg értéke. Érdemes megfigyelni, hogy az űrjármű gyorsulása hogyan növekszik, ahogy a hajtóművek működése közben veszít a tömegéből. Ebből ki lehet találni, hogy ezek az értékek csak pillanatnyilag érvényesek. Nos ezt csak érdekességként lett megemlítve, ugyanis a jármű tömegét a térképnézeten vagy a követőállomáson lényegesen egyszerűben megnézhetjük.

A műszer által mérhető adatok megnézéshez a jobb-ráklikkésre felugró menüben a Toggle Display lehet ki-be-kapcsolni a műszert. Fontos tudni, hogy a gyorsulásmérő bekapcsolt állapotban 0,0075 elektromos töltést fogyaszt másodpercenként (0,45 ⚡/perc azaz 27 ⚡/óra). A felugró menüben, ha egy égitest felszínén állunk, az Log Seizmic Data melletti gombra klikkelve történik meg a mérés. Ilyenkor a szokásos Reset Experiment (Kísérlet törlése), Keep Data (Adatok megőrzése), és a Transmit Data (Adatok Átsugárzása) lehetőségekből választhatunk.

Termék leírása

Ez az eszköz egy hihetetlenül érzékeny érzékelőt tartalmaz, amely megfelelően van rögzítve egy merev felszínhez, érzékeli és rögzíti a pontos szeizmikus tevékenység adatait. A gyorsulásmérő repülés közben is működik, így a Double-C gyorsulásmérőként is használható a repülés időtartama alatt. A garancia rázkódás vagy légüres térnek történő kitevés esetén érvényét veszti!

Probodobodyne Inc


Lásd még

Gyorsulásmérő a wikipédián